kotiliesi

lauantai 12. helmikuuta 2011

Hirvenlihakastike


Olen tässä lähdössä hakemaan mummoa meille syömään ja sitten perinteinen shoppailu kierros eli ihana päivä luvassa.
Valmistelin jo eilen tämän kastikkeen tänään laitoin vain lämpiämään ja suurustin. Kyllä tuli taas niin hyvää vaikka itse sanonkin.

1/2 kg hirven paistia
1 pkt pekonia
2 porkkanaa
1 sipuli
1/4 osa kaalia
2 rkl lihafondia
1 dl punaviiniä
3 dl vettä
3 dl vettä
2 tl rosee- ja viher-pippuria
1 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
2 dl vettä

Leikkasin lihan ja pekonin sekä porkkanan ja sipulin sekä kaalin. Paistoin lihat parissa erässä ja lopuksi kasvikset pannulle. Laitoin kaikki pataan ja punaviiniä ja vettä päälle sekä mausteet niin että liha juuri ja juuri peittyy sitten vaan  uuniin 150 asteeseen puoleksitoista tunniksi ja sen jälkeen jälki lämmöllä vielä tunti. Annoin jäähtyä ja laitoin jääkaappiin yöksi aamulla sitten lämmitin ja kaadoin vettä lisää ja perunajauho suuruksen. Avot ruoka oli valmis. tarjosin kastikkeen kanssa perunamuusia ja salaattia. 

Tässä lihat ja kasvikset paistettuna.



Tässä kuvassa juuri uunista tulleena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)