kotiliesi

lauantai 22. tammikuuta 2011

Savukala-raejuustosalaatti

Nuorimmainen lähti juuri kaverinsa synttäreille ja me mieheni kanssa istumme tässä pöydän ääressä ripirinnan. Minä suunnittelen näitä sivuja ja mies korjailee tietokoneita.
Kävimme päivemmällä kaupassa ja apteekilla (täytyi hake vähän vahvenpia troppeja tähän flunssailuun kun ei näytä menevän ohi millään.)
Kauppareissu meni ihan uusiksi kun eilen kaupassa oli niin mahdottomasti väkeä että alkoi ihan ahdistamaan. Meille on tulossa tähän lähelle iso Prisma jota juuri rakennetaan (aukeaa maalis-huhtikuussa)  pienempi s-market sai sitten väistyä pois tieltä ja toinen nyt yksin koittaa prisman avajaisiin asti pitää s-marketin virkaa. Onhan täällä myös kolme muuta ruokakauppaa joista ostella mutta kun on s-marketin asiakkaana tullut siellä käytyä niin eihän sitä tullut muihin lähdettyä.
Niinpä suosilla jätin eilen ostamatta muun paitsi tärkeimmät ja tänään sai suunnata kaupalle uudestaa. Niinpä suunnittelin tälle päivälle helpon ruoan eli Tamperelaisittain mustaamakkaraa ja iltasella syömme tätä kalasalaattia. Tämänkin ohjeen löydät uusimmasta Pirkanruokalehtisestä mutta niinkun jo olette huomanneet hieman tuunattuna tämä minun versioni.


1/2 ruukkua frisée-salaattia
pala(300g) vesimeloonia
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 prk (200 g) raejuustoa
1 1/2 rkl vihreää pestoa
300 g savustettua kirjolohta
sitruunamehua

Revi salaatti laakealle vadille. Paloittele vesimelooni ja halkaise tomaatit. Lisää ne salaatin päälle.
Sekoita raejuusto ja pesto sekaisin. Lusikoi seosta pieniksi keoiksi salaatin päälle.
Poista kirjolohesta nahka ja ruodot. Paloittele kala ja lisää salaatin keskelle. Voit halutessasi valuttaa hiukan sitruunanmehua salaatin pinnalle.

8 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä kokeilla, juuri minun makuuni!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä ja varmasti myös hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa salaatia !
    Paranemista flunssasta :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, näistä herkullsen näköisistä resepteistä. Teen viikolla niin pitkää päivää että harmittaa etten kerkeä perehtymään kunnolla oman huushollin ruoanlaittoon. Toivoisin kovasti että mies innostuisi enemmän tästä ruokapuolen hoidosta kun kotonakin on.
    Tämän ohjeen aion opettaa tuolle miehelle oikein kädestä, teemme tätä yhdessä ehkä oppii tekemään tätä minullekkin joskus. Tosi terveellinen ohje :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille kaikille kommentoijille on niin kiva saada kommentteja.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)