maanantai 17. tammikuuta 2011

Lihapyörykkäpata

Täällä on ollut hiljais eloa, ei ole pahemmin kokkailtu. Eilisenkin makasin peiton alla koko päivän kun oli niin kylmä ja kurkku kipeänä. No, tänään on jo hieman parempi olo mutta saa nähdä miten on illalla onko olo kovin ruusuinen.

Siksipä ajattelin valmistaa tälläistä pika ruokaa jonka ohje oli uusimmassa ruokapirkka lehdessä.Tämä on taas kerran oma variaationi padasta tai pitäisikö sanoa keitosta. En olekaan ennen valmistellut valmiista lihapullista ateriaa.

7 perunaa
9 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1 pss
kasvissuikaleita
2 pss valmis lihapyöryköitä
1 tlk (500 g )tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl currya
1 tl rose- ja viher-pippuria
10 cm purjorenkaita

Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Kaada joukkoon kasvissuikaleet sekä purjo keitä pari minuuttia.
Lisää lihapullat ja tomaattimurska. Mausta kiehauta pata.
Pataan voi käyttää myös omatekoisia lihapullia.


2 kommenttia:

  1. Ompa muuten muhekkaan ja hyvänäköstä pataa, pistän muistiin do listalle ♥

    VastaaPoista
  2. Tuota pataa kyllä kokeilen, koska en ole ennen lihapullia laittanut pataan, on kyllä herkullisen näköinen:)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)