keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Jauheliha-maksapihvit



                    Tänään onkin ollut erikoinen päivä hoidokeista melkein kaikki ovat tulleet vasta kymmenee hoitoon ja osa puuttuu vieläkin.
Täksi päiväksi tein jauhelihamaksapihvejä siitä onkin aikaa kun olen viimmeksi näitä tehnyt. Ette kyllä usko mutta ensimmäinnen kattaus olisi jo syönyt kaikki pihvit, jouduin jo antamaan eilistä ruokaa kun olisi eskari ja kerholaiset jääneet ilman pihvejä. Eli täytyy tehdä toistekin kun menekki oli näin hyvä.

1 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
400 g jauhelihaa
300 g jauhettua naudanmaksaa
1 muna
 1 sipuli
 2 rkl lihafondia
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl rouhittua pippurisekoitusta
PAISTAMISEEN: voita

Sekoita korppujauhoihin kerma turpoamaan. Lisää joukkoon jauheliha, maksa, muna, sipuli, fondi ja pippuri. Sekoita aineet hyvin sekaisin.Muotoile taikinasta vedelläkostutetuin käsin pihvejä ja paista pannulla. ( Nosta pihvit uunivuokaan ja pane 150 asteiseen uuniin odottamaan että saat muusin tehtyä. ) Pihvien kaveriksi tein juures perunamuusia ja salaattia.

1 kommentti:

  1. Namskis :P Näyttää tosi hyvältä, mä rakastan maksaruokia! Harmittaa vaan, kun tällä hetkellä en saa niitä syödä raskauden takia, mutta aion kyllä ehdottomasti korjata vahingon heti kun taas on lupa syödä ihan vapaasti ;D Ja mikä siinä oikein on, että koko raskauden ajan ois tehnyt maksaa ihan sairaan paljon mieli, maksalaatikkoakin olen kaupassa kieli pitkällä kuolannut :D Ehkä elimistö kaipailisi siitä sitä rautaa eikä tajua, ettei se muuten olekaan hyväksi...?

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)