kotiliesi

tiistai 11. tammikuuta 2011

Hiivaleipä

Leivoin eilen perus hiivaleipää ja samaisesta taikinasta myös sämpylöitä. Olen ollut niin kiireinen etten ole kerennyt kirjoitella ohjetta tänne tämän yhden postauksen kanssa mulla tuhraantuu yleensä aikaa noin puolestatunnista puoleentoista tuntiin (ja kyse ei ole siitä että olisin niin hidas kirjoittaja) vaan täällä on semmoinen meno päällä ettei kerkiä kun pari sanaa kirjoittaa niin joku tulee kerhosta tai eskarista ym. sitten taas riisumista ruoan laittoa ym. ruokailijoitkin on kolmessa eri osassa ja vielä päälle välipala ja aamupala joita ei tarjoilla kuin kerran.

No, tänään olen kyllä etsinyt netistä pitkän villatakin tai sen tapaisen ohjetta itselleni en vain oikein löydä mieleistäni ohjetta auttakaa nyt hyvät ihmiset. Siis pitkä neule takki olisi mielessä kutoa ittelle (jos osaan ei siis saa olla liian monimutkainen ohje)


1 l käden lämpöistä vettä
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
4 rkl sokeria
n. 2 1/2 l jauhoja
1 dl öljyä

Murenna hiiva nesteeseen ja lisää suola ja sokeri. Lisää ensin noin puolet jauhoista ja lisää loput jauhot vähitellen ja sitten öljy joukkoon, alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla leivo siitä sämpylöitä ja liepiä maun mukaan tai kumpiakin niinkuin minä tein . Nostata ne uudestaan pellillä liinan alla noin 30-40 minuuttia. Paista sämpylät uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia ja leivät alemmalla tasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)