sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Broilerinkoivet padassa ja suklaa-appelsiini-riisiä

Tervehdys rakkaat lukijat ja kiitos teille jotka olette jaksaneet mukanani vaikka välillä oli hiljais eloakin. Eli kuulumisiin nyt olen jo ollut eilisestä asti hyvemmässä kunnossa mutta pirtti on ollut siinä kunnossa että eilen pesin lattiat ja siivoilimme muutenkin paikkoja.
Tänään tein ruoan savipadassa jossain kohtaa tein paljonkin ruokia savipadassa, mutta nyt on jäänyt vähemmälle. Ruoka tulee kyllä ihanan mureaa ja herkullista kannattaa kokeilla jos vain savipadan omistaa. Mutta ei hätää vaikkei savipataa olisi kotona tämän ruoan voi aivan hyvin tehdä myös muussa kannellisessa padassa. Tämä ruoka on näppärä kun saa salaatin samalla kerralla sipulista ja paprikoista. Ja takaan että on maukasta:))

1 pkt broilerin koipi-reisiä
3-4 sipulia
2 paprikaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta

Pane savivuoka kansineen veteen puoleksitunniksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Halkaise paprikat puolikkaiksi ja suikaloi ne.
Laita parikat ja sipulitsekä suolalla ja paprikajauheella maustettu tomaattimurska savivuokaan. Nosta broilerkoivet päälle.
Pane pata kylmään uuniin  ja kytke lämpö 175-200 asteeseen tunniksi.
VIHJE: Voit valmistaa tämä ruoan muussakin kannellisessa padassa, jonka voi panna lämmitettyyn uuniin.
Laitoin broilerinkoipi paketin liemet joukkoon mutta suosittelen etteette tee näin tulee liikaa lientä.

Lisukkeeksi yein tällä kertaa suklaa-appelsiini riisiä ja kyllä olikin maukasta sopi niin hyvin yhteen ruoan kanssa.

3 dl pitkä jyväistä riisiä
6 dl vettä
1/2-1 dl appelsiinisuklaa marmeladia
1 kanaliemikuutio
1 tl suolaa
Kaada riisi ja vesi kulhoon sekoita appelsiini marmeladi joukkoon ja anna makustua puoli tuntia. (tTämä appilsiini-suklaamarmeladi on lahja ulkomailta joten sitä jos ei ole niin voi hyvin käyttää pari palaa tummaa suklaata ja tavallista appelsiinimarmeladia.)
Kuumenna kattila ja margariiniä tilkka pohjalle kaada kuumaan kattilaan riisi seos sekä mausteet. anna hautua kypsäksi niin että vesi haihtuu ja riisi turpoaa.

3 kommenttia:

  1. Nämä on ihan parhaita missä suurin osa tai kaikki ruuasta tulee samassa padassa hautuen :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä.
    Kyllä Sinä jaksat :)

    VastaaPoista
  3. Täällähän on makoisa keittiö! Kiitos kun vierailit ja jätit kommenttia. Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)