torstai 20. tammikuuta 2011

Bostonkakku

Bostonkakkua en olekaan pitkiin aikoihin leiponut ja kyllä se olikin sitten niin herkullisen makuista. Tein kaksi kakkua ja toisen lapset jo veteli melkein kokonaan suihinsa.
Mikähän siinäkin on etten enään leivo pullia joka viikko niinkun tein silloin kun nuorimmainen oli pieni?
Tuota suolasta puolta tulee leivottua paljon useimmin.

5 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
75-100 g leivontamargariiniä
TÄYTE:
nestemäistä margariiniä
kanelia ja sokeria
VOITELUUN:
muna
PINNALLE:
raesokeria

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää siihen hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppu vaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Vaivaa taikinaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Laita taikina kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan.Noin 30 minuutiksi.
Voitele irtopohjavuoka. Kauli taikina levyksi ja levitä levylle nestemäinen margariini ja sokeri ja kaneli (laitan itse sokeria ja kanelia reilusti väliin, mutta varo kanelin liika käyttöä)
Kääri levy rullalle. Leikkaa noin5 cm pituisia viipaleita. Nosta viipaleet vuokaan ympyrän muotoon leikkaus pinta ylöspäin. Jätä palojen väliin hieman kohoamis tilaa.Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa uunin alimmallatasolla noin20 minuuttia. Jos pulla tummuu liikaa peitä vuoka paistamisen lopussa leivinpaperilla. Irroita kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.



2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)