Tänään on ollut tosi kiirusta, tein ruoan lisäksi lisää limppuja ja kaksi taatelikakkua, pitzaa ja sinappia . Siinä sitten hoidettiin vielä lapset ja mummokin tuli kyläilemään ja toi tullessaan hirvenlihaa. Namskista.
Olin juuri siivonnut parikuukautta sitten kaapista kaikki pikku lasipurkit niinpä meinasi tulla hätä käteen mihin kummaan laitan sinapit, onneksi lopulta löytyi parit lasipurkit.
Tämä sinappi on sitten väkevää sorttia.
100 g sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl kermaa
reilu 1 tl perunajahoja
2 kananmunaa
1 dl-2 dl suolakurkkujen lientä
Mittaa ainekset paitsi etikkaliemi kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja ala kuumentaa hämmennä kokoajan. Anna kiehahtaa varo ettei sinappi pala pohjaan. Nosta kattila pois tulelta kylmään veteen jäähtymään. Lisää etikkaa niin että saat sinapista sopivan paksuista. Sinappi paranee vanhetessaan joten voit hyvin tehdä sinappia isommankin määrän kerralla.
Itsekin tein habanero-konjakkisinappia eilen. Tuli niiin hyvää. Harmi, etten saa mitään kunnon kuvaa otettua, kun on niin rumassa purkissa. ;)
VastaaPoistaKiitos Tuulikki tasta ohjeesta!! Tama on kaikkein aikojen paras sinappi ohje!! Meidan koko sakki tykkaa tasta super kovasti!! Terkkuja Kanadasta!!
VastaaPoistaKuulostaa lupaavalta tämä sinappiresepti, jotain väkevämpää hyvää reseptiä olen metsästänyt kun haluan myös antaa jouluna muille. Sellainen hölmö kysymys vaan, että onko 100g sinappijauhetta suurinpiirtein sen desin vai muun verran? Kun ei mitään keittiövaakaa ole..
VastaaPoistaKiitos teille kaikille kommenteistanne.
VastaaPoistaMeillä tätä sinappia tehdään joka joulu, muuten ei kinkku maistu yhtä herkulle.
Olen laittanut sinappijauhoja just tuon 1 dl jos ostan isomman pussin, kun eihän sitä muuten tiedä painoo.
Kerrohan Anonyymi sitten mitäs pidit sinapista, mutta oikeuksiinsa ei kyllä vielä samana päivänä pääse kun on lämmintä.
Nyt sain viimein aikaiseksi tehtyä tuota sinappia ja täytyy sanoa että oli kyllä todella hyvänmakuista! Niin helppo ja hyvä ohje, kiitoksia! :)
VastaaPoistaKiitos Anonyymi, itsekin tein juuri kaksinkertaisen annoksen tätä samaista sinappia ja tuli koitettua uuttakin reseptiä.
VastaaPoistaMutta joka Joulu on tätä tuttua ja hyvää sinappia saatava kinkun kuorrutukseen.