keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Riisiperuna leipä

Tein tämän herkku leivän eilen samalla kun uuni oli päällä mutta oli niin kiire päivä etten kerennyt kirjoitella sitä tänne koneelle. Nyt alkaa ollla joka viikonloppu ja viikollakin niin touhua ja tohinaa että kerkiänköhän millään kutoa kaikkia joululahjoja valmiiksi. Nyt se iski sit jo joulu stressi päälle ei auta ajatella ollenkaan koko joulua vaan koittaa mennä omalla painollaan.

5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl riisipuuroa
2 dl perunamuusia
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl vehnärouhetta
n. 10- 14 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariiniä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen puuro ja perunamuusi sekä hiiva sekoita hyvin ja lisää joukkoon suola ja siirappi lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa kunnolla ja lisää loppu jauhot eli niin että taikina irtoaa kulhon reunoilta (en mitannut jauhoja tuo laittamani on noin arvio). Lisää juokseva margariini taikinaan ja anna kohota puolisen tuntia.
Leivo taikinasta leipiä tai sämpylöitä kohota sumuta pinta vedellä ja laita pinnalle siemeniä. Paista uunissa 225 asteessa sämpylät n. 10 minuuttia ja leivät 25 minuuttianämä on noin arvioita jokainen uuni on erilainen mutta kun pinta alkaa tummua ja saa kauniin värin niin leivät ja sämpylät ovat valmiita. 



1 kommentti:

  1. Riisipuuroa ei olekaan tullut tässä muodossa käytettyä, yleensä tulee tehtyä pannaria lopusta.Hyvältä näyttävät sekä leivät että sämpylät.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)