perjantai 17. joulukuuta 2010

Raparperi-mansikka kiisseli

Meillä lapset tykkäävät kamalan paljon kiisseleistä. Onneksi on pakastin väärällään marjoja ja raparperiä niin tätä herkkua saadaan joka viikko, tällä viikolla on kiisseliä syöty jo kaksi kertaa.
Raparperi on uýksin sen verran kirpeää ettei se tee oikein kauppaansa mutta kun sinne lisää mansikoita niin avot kyllä maittaa.

Huomioikaa, jos mansikat on kotimaisia niitä ei ole pakko keittää muuta kun laittaa valmiin kiisselin joukkoon niin kiisseli jäähtyykin nopeammi. Varsinkin kesällä tämä on hyvä jäähdytys keino kun ei voi jääkaappiinkaan eikä ulos viilentymään viedä.

1 l vettä
2 dl mehu tiivistettä
4 dl raparperiä
3 dl mansikoita
3-4  rkl perunajauhoja
sokeria

Kiehauta mehu ja vesi kaadan myös raparperit jo joukkoon saavat pehmetä kunnolla. Lisäsin myös mansikat koska ne olivat ulkolaisia.
Suurusta keitto perunajauhoilla eli tilkka vettä perunajauhojen joukkoon ja kaada vesi-mehu seoksen joukkoon ja vatkaa kokoajan niin kauan että kiisseli pulpahtaa hieman.  Sitten kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele sokeri vasta tässä vaiheessa pinnalle ettei kiisseli saa ikävää kuorta pinnalleen. Jäähdytä kiisseli kylmäksi näin talvella se käykin nopeasti kun vie astian ulos, kunhan muistat kaittaa kannen tai muovikelmun kiisseli astian päälle. Jäähtyneen kiisselin kannattaa sekoittaa kunnolla ja maistaa että sokeria on sopivasti. Kiisselistä saa oikein juhlavan kun tarjoilee sen päällä kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)