kotiliesi

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Ranskalainen sipulipiirakka

Mikähän siinäkin oikein on ettei usein tule tehtyä tavallista sipulipiirakkaa vaikka se onkin niin ihnan makuista ja huokein piirakoista. Aina tulee ängettyä joukkoon joko sieniä tai pekonia. Olen viimmeksi tehnyt tälläisen piirakan muuttaessani kotoa pois ja äitini ja mummoni tulivat minulle ensikertaa kylään. Tuntuu niin mukavalta kun tulee joistain ruoista niin ihania ruokamuistoja mieleen.

POHJA:
100 g margariiniä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

TÄYTE:
3 keskikokoista sipulia
1 purjo
voita
2 dl juustoraastetta
2 dl kermaviiliä
1 dl kippariruoka kermaa
2 munaa
1 tl sitruunapippuria
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Leillaa sipulit silpuksi ja paista ne voissa läpikuultaviksi. Tee sipulien hautuessa pohja taikina eli sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Vuoraa niillä piirasvuoka reunoja myöten. Sekoita täytteen loput aineet ja mausta. Kaada sipulit piiras taikinan päälle ja niiden päälle munakerma seos. Paista uunissa noin 30 minuuttia 200 asteessa.

PIST: Muistakaa te rakkaat lukijat laittaa myös juustoraaste piiraan pintaan ettei käy kuten tekijällä piiraan piti olla jo valmis niin plänttäsin vasta juustot pinnalle ja takaisin uuniin ylä tasolle ja grillivastuksille. Mutta hyvää tästä tuli vaikka tuohon ulkonäköön tämä tietenkin hieman vaikutti.

3 kommenttia:

  1. Prikulleen samaa mieltä olen.... tykkään myös tällaisesta. Samoin sipuli-tomaattipitsa on aivan ihanaa.Sipulit renkaina/puolirenkaina ja paistettuina.

    VastaaPoista
  2. Mmmh, sipulipiirakka on kyl piirakoiden kuningas - ja ruokamuistoista oon kanssas vallan samaa mieltä :>

    VastaaPoista
  3. Nam nam!
    Ihan samaa mieltä muistoista; joskus jostakin ruuan tuoksustakin tulee unohduksissa ollut mukava hetki tai ihminen mieleen :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)