kotiliesi

tiistai 28. joulukuuta 2010

Punajuuripiirakka

Ihanan värinen ja makuinen tämä piirakka, onneksi jäi punajuuri laatikko tekemättä jouluksi ja sitten löysin tämän ohjeen tästä uudesta kotilieden jouluaika kirjasta.


POHJA:
 100 g margariiniä
1 dl juustoraastetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
TÄYTE:
500 g punajuurta
n. 1 dl vettä
1 rkl etikkaa
1 rkl sokeria
150 g sinihomejuustoa
1 dl kermaa

Nypi rasva jauhot ja juustoraaste sekaisin lisää vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Kuori punajuuret raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kaada raaste pataan ja lisää joukkoon vesi etikka ja sokeri. Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on puolikypsää.
Lisää punajuuriraasteeseen juusto ja kerma.
Painele taikina piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille kaada punajuuriseos piirasvuokaan  ja paista uunissa 30 minuuttia. Tarjoa iltapalana salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)