keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Porkkana-spelttipannaria

Tänään lapsilla on enään tunnin verran koulua ja sitten alkaa kauan kaivattu joululoma. Pääsee hetkeksi rauhoittumaan ja saa unohtaa nämä aamu rutiinit osin hoitolapsia meillä on koko joulun välipäivät. Mutta osa on pois ja sekin helpottaa jo kovasti.

Paistoin eilen porkkana pannaria ja enkös vaan antanut sen olla uunissa kotvan liikaa. Punertavampihan tästä tulee kun tavallisesta mutta ei nyt ihan näin tummaa pitänyt tulla. Mutta lapset söivät innolla ja sehän tässä on pää asia.

8 dl maitoa
2 dl rahkaa
2  porkkanaa raasteena
3 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Sekoita maito ja rahka sekaisin, kaada porkkana raaste joukkoon  ja lisää jauhot ja mausteet sekaan. Lisää lopuksi kananmunat joukkoon ja jätä jääkaappiin turpoamaan vähintään puoleksi tunniksi. Kaada turvonnut taikina leivinpaperisen uunipellin päälle ja laita uuniin noin 30-40 minuutiksi 225 asteeseen. Herkuttele hillon tai kermavaahdon kera.

1 kommentti:

  1. On Sinulla mielikuvitusta ruokien suhteen !
    olen kateellinen :)

    Oikein mukavaa joulun aikaa Sinulle ja perheellesi !

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)