lauantai 18. joulukuuta 2010

Kahvisipulit

Tälläisen herkun tein tänään ajattelin että se sopisi hyvin huomisen kanatortillamme väliin mutta taitaa käydä niin että tämä satsi menee jo ennen huomista on se vaan niin herkullista. Nestettä laitoin hieman liikaa kun en mitannut vaan kaataa lorautin summamutikassa mutta kyllä marinaadikin on niin taivaallisen makuista että...
Ajattelimme mieheni kanssa  tehdä tätä kinkun kaveriksi joulupöytäänkin.

3 rkl voita
4 sipulia
2 tl ruokosokeria
1 tl hunajaa
6 rkl vahvaa kahvia
4 rkl vettä
1 kanaliemikuutio (ohjeessa luki 1/2 kuutiota huomasin sen vasta nyt hyvää oli kokonaisellakin kuutiolla)
rouhittua mustapippuria

Viipaloi sipulit reiluiksi renkaiksi. Kuullota rasvassa noin 15 minuuttia. Älä ruskista. Lisää sokeri ja hunaja ja kuullota vielä hetki. Lisää kahvi ja kiehuvaan veteen sekoitettu kanaliemikuutoi. Mausta pippurilla.
Anna hautua noin 30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut kunnolla. Sekoita välillä.

4 kommenttia:

  1. Onpa erikoinen ohje, mistä oot moisen löytänyt? VArmaan tosi kiehtovan makuista, vois kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Enpäs olekaan kuullutkaan tälläisestä ennemmin! Varmaan hyvää.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne Ent-tu ja Sumi. Tämä resepti löytyi Hyvä terveys kevyt kokki kevät 2009 numerosta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)