maanantai 27. joulukuuta 2010

Hirvipekonikastike

Joulu meni rauhallisesti. Mummo kävi meillä syömässä. Mummo teki laatikot jotka olivat taas kerran niin hyviä että. Harmi vaan kun unohdin ottaa niistä kuvat.
Kaikki lapset olivat kipeinä vuoronperään mutta onneksi tämä oli joku pikainen tauti kun ei kestänyt kellään kun yhden päivän, mutta siinähän ne päivät sitten menikin.
Mummo antoi myös hirven paistin josta valmistin tälläisen kastikkeen joka oli laatikoiden ja perunan kera todella herkullista.
Tein tästä ruoasta myös gluteenittoman kun sain kuulla yllättäin että saamme lisää suita ruokavahvuuteemme ja kaikille ei tavallinen ruokavalio sovi.

n.300-400 g hirven paistia
2 porkkanaa
2 sipulia
1 pkt pekonia
1/2 pll olutta
2 rkl balsamigoa
2 tl suolaa
mustapippauria
3 rkl perunajauhoja
3 dl vettä

Paloittelin hirven paistin kuutiokisi ja tein samoin porkkanalle sekä pekonille ja sipulinpaistoin myös kypsäksi uunin kestävässä padassa. Kaadoin olutta joukkoon niin että lihat juuri ja juuri peittyvät, mausta liemi. Hauduta uunissa noin 1 tunti 175 asteessa ja suurusta pata liedellä eli kaada veteen perunajauhot ja sekoita hyvin kaada seos hirvikastikkeen sekaan. Lisää tarvittaessa lisää lientä ja maista kastikkees maku lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit :)