torstai 25. marraskuuta 2010

Valkosipulinen salaatinkastike

Tämä kastike on niin hyväää ettei sanotuksi saa olen tätä tehnyt monen monta kertaa ja laitellut nesteeksi appelsiinimehusta cocacolaan ja aina tulee yhtä hyvän makuista.
Illaksi on kyllä pakko tehdä salaattia kun on taas herkku kastia tarjolla.

1 kananmuna
3 tl omenaviinietikkaa
2 rkl väkevää sinappia
1 dl makeaa chilikastiketta
2 rkl paprikajauhetta
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
6 isoa valkosipulin kynttä
3 dl rypsiöljyä
appelsiinimehua tai muuta mehua tai limpsaa

Riko kulhoon muna mittaa joukkoon muuta ainekset paitsi öljy ja mehu. Sekoita aineet tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sekaisin. Kaada öljyä ohuena nauhana kokoajan sekoittaen ettei kastike juoksetu vaan tulee majoneesimaiseksi. Tämän jälkeen kaada joukkoon mehua senverran että saat salaatinkastikkeelle sopivan tuntuisen rakenteen. Kaada kastike pulloon ja anna tekeytyä jääkaapissa.

5 kommenttia:

  1. Tein tätä kesällä ohjeellasi, ja oli tosissaan hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä ahkera kun teet kaikki salaatinkastikkeetkin itse!!

    VastaaPoista
  3. Tätä on pakko testata! On ollutkin hakusalla hyvä salaattikastikkeen ohje :)

    VastaaPoista
  4. Moi! Herkulliselta kuulostaa!
    Mitenköhän tuon kananmunan kanssa on - kauanko tämä kastike säilyy kutakuinkin käyttökelpoisena jääkaapissa? Minulla on käytössä yksi kaupasta ostettu kastike, siinä myös kananmunaa. Se kyllä säilyy kauan, en kyllä tiedä missä muodossa muna siihen on lisätty.
    Terv. TiV

    VastaaPoista
  5. Paljon kiitoskia teille kikille kommenteista.
    TiV, meillä on nyt kolme-neljävuotta tehty tätä kastiketta eikä koskaan ole pahentunut, vaikka teen välillä kaksinkertaisen satsinkin.
    No, ehkä kannattaa katsoa ettei munat mene heti ensi viikolla vanhoiksi.
    Mutta tosiaan kuukaudenkin meillä on kastia ollut jääkaapissa ja hyvää on ollut. Suosittelen kokeilemaan.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)