kotiliesi

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Täytekakku

Meillä ei tule prameita täytekakkuja. Nämä mun kakkuni on aina nätä peruskakkuja mutta syötyä nämäkin on tullut.Kermavaahtoa olisi pitänyt olla puolet enemmän niin olisi tullut komeampi.

5 munaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitontavaaleaa jauhoa
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
TÄYTE:
2 1/2 dl kermaa
1 prk valkosuklaa lime rahkaa
3 rkl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää loput aineet ja sekoita varovasti jauhot sekaan.Voitele ja jauhota vuoka gluteenittoman jauhoituksen saat esim. kookoshiuitaleilla tai maisii hiutaleilla ne murskaten ym. ym.  Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia niin että tikulla koitettaessa tikku pysyy puhtaana eikä taikinaa tai kakkua jää tikkuun.
Kostuta kolmeen osaan leikattu kakku. Meillä oli tällä kertaa mehua mutta yleensä kostutan maidolla johon laitan vaniljasokeria joukkoon. Väleihin laitoin vadelmahilloa.
Päälle tuli kermavaahtoon sekoitettu mausttettu rahka. Ruusut ostin ihan kaupasta minä kun en tämmöisiä ihanuuksia osaa tehdä.

5 kommenttia:

  1. Älä nyt aliarvio kakkujasi !
    Tämäkin on niin syötävän hyvän näköinen :)
    Ja niinkuin sanoit syötyä on tullut !

    VastaaPoista
  2. Ihanat tarjoilut! Kyllä olisin santsannut, jos olisin mukana ollut :)

    VastaaPoista
  3. samaa mieltä kuin yllä kirjoittanut,älähän aliarvioi tekemääsi,''peruskakut''on ihan jees,ei kaikkien/aina tarvitse olla ns.prameita ;) simppelit on usein parhaita :)kakku on tosi nätti!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)