kotiliesi

perjantai 5. marraskuuta 2010

Pekonipiirakka

Tässä vielä eilisiä kokkailujani viikonlopun synttäreille. Onneksi enään ei ole kun makean piiraan teko ja kakun koristelu sit vaan siivous niin kaikki on pulkassa.
Meillä on vaan ollut nämä viikonloput ja arki-illat puolisen vuotta kiireisiä kun olemme ajelleet ensin kesä kesämökkiä etsien ympäri pirkanmaata, mutta sopivaa ei löytynyt joten nyt olemme kuukauden katselleet omakotitaloa täältä Tampereen Lielahdesta. (Nyt sen voin täälläkin ilmoittaa kun melkeimpä kaikki tutut jo asiasta on vihiä saaneet)
Tämä asunnon etsiminen on kuitenkin osoittautunut niin kinkkiseksi puuhaksi, nytkin on yksi ihana omakotitalo josta pidämme mutta on niin monta juttua jotka pitää hoksata ja tietää. APUVA.....

POHJA:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl gluteenittomia jauhoja/ vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariiniä
1/2 dl maitoa
TÄYTE:
140 g pekonia
1 sipuli
300 g eri värisiä paprikoita
75 g valkosipuli sulatejuustoa
3 munaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
suolaa ripaus
paprikajauhetta ja pippuria
150 g juustoraastetta

Sekoita täytteen aineet sekaisin ja laita lepäämään täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Paista pekoni ja silputtu sipuli kaada hetkenpäästä joukkoon myös paprikat sekä valkosipuli sulatejuusto.Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle pekoni seos.
Vatkaa sekaisin munat ja maito sekä kerma ja mausteet. Kaada munamaitoseos piiraan pinnalle ja ripottele juustoraaste päälle.

3 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä ja kuuloista!
    Onnea oman kodin etsintään. Se ei oo maailman helpointa puuhaa. Ja tarkkana saa olla monessa asiassa, kosteus- ja kuntokartoituksissa yms..

    VastaaPoista
  2. Herkullisen kuuloinen ohje näin kun pekonista tykkään, pitää ehdottomasti kokeilla!Onnea uuden kodin etsintään!

    VastaaPoista
  3. On kyllä niiiin herkullisen näköinen piirakka, kuola oikein valuu :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)