kotiliesi

tiistai 16. marraskuuta 2010

Kesäkurpitsaleipä

Löytyipäs ihana leivän ohje reseptikasoistani. Tähän voisi kesäkurpitsan tilalla käyttää myös esim. porkkanaa tai omenaa ihan mitä mieleen juolahtaa. Tämä oli kuitenkin todella maukasta. Ohjeeseen olisi tullut yksi muna enemmän mutta minulta loppui munat niin kahdella mentiin etiäpäin ja juustoa ei ohjeeseen kuulunut ollenkaan mutta hyvältä maistui ja sehän se on tärkeintä.

1 kesäkurpitsa raastettuna n. 300 g
2 munaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 1/4 dl rypsi öljyä
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl sokeria
75 g pinjansiemeniä

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Pese sitruuna raasta kuori ja purista mehu. Sekoita vatkatut kananmunat, kesäkurpitsa raaste, sitruunan mehu ja kuori sekä öljy. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola sekä sokeri ja sekoita hyvin.
Tee kolo jauhoseoksen keskelle, kaada koloon kesäkurpitsaseos ja lopuksi pinjansiemenet. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun vuokaan tai paista silikoni vuoassa (niinkuin minä tein). Kypsennä 180 asteessa noin 55-60 minuuttia. Kumoa leipä  ja anna jäähtyä.



4 kommenttia:

  1. Miten sulla on kymmenen hoidokkia? :o

    Kiva blogi muuten! :)

    VastaaPoista
  2. Siis minulla ja miehelläni on yhteensä kymmenen hoitolasta teemme siis tätä työtä yhdessä.Kumpaisellakin on täydet lapset eli neljä kokopäiväistä hoitolasta ja eskarilaiset kummallekin.Ja hauskaa on sen voin luvata.

    VastaaPoista
  3. Oi että!:) Siellä on sitten menoa ja meininkiä! :)

    VastaaPoista
  4. Tästä tuli kyllä todella hyvän makuista mutta on kyllä tosi murenevaa leipää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)