Tämä ihanainen ohje on tullut jo testattua pariinkin otteeseen, mutta on niin herkullista että tulee tehtyä aina uudelleen ja uudelleen.
Tästä kuvasta ei nyt hyvää käsitystä piirakan ihanuudesta mutta kurkatkaapa Makunautintoja Mimmin keittiössä sivuille niin näätte tämän luomuksen oikein kunnon kuvin.
Vaniljainen mustikkapiirakka(pellillinen)
pohja
4 munaa
4 ½ dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna ( = noin 150 g)3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl (rasvatonta) maitoa
5-6 dl mustikoita ( minä käytin pakastemustikoita + sekoitin niihin vajaan rkl perunajauhoja)
Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.(minä laitoin taaskin kaksinkertaisen leivinpaperin, ettei pohja tummuisi liikaa) Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Lisää lopuksi mustikat täytteen päälle.
Paista 175 - 200 asteessa 30 – 40 min. Tarvittaessa pienennä lämpötilaa paistamisen loppupuolella. Jäähdytä piirakka ja nauti. Parasta oikein jääkaappikylmänä.
pohja
4 munaa
4 ½ dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna ( = noin 150 g)3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl (rasvatonta) maitoa
5-6 dl mustikoita ( minä käytin pakastemustikoita + sekoitin niihin vajaan rkl perunajauhoja)
Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.(minä laitoin taaskin kaksinkertaisen leivinpaperin, ettei pohja tummuisi liikaa) Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Lisää lopuksi mustikat täytteen päälle.
Paista 175 - 200 asteessa 30 – 40 min. Tarvittaessa pienennä lämpötilaa paistamisen loppupuolella. Jäähdytä piirakka ja nauti. Parasta oikein jääkaappikylmänä.
Nam....;) ja KIITOS
VastaaPoistaMelkein kaikilla marjoilla tätä on tullut tehtyä...oma lemppari on ehken raparperi-mansikkayhdistelmä. Kiva, jotta piirakka on syötyä tullut.
VastaaPoista