kotiliesi

torstai 30. syyskuuta 2010

Kesäkurpitsakeittoa



Ilmoittauduin ensiviikon maanantaiksi ilmastovastuullisen ruoan kokkausiltaan eli  ruokailutottumuksemme vaikuttavat ilmastonmuutokseen siinä missä autolla ajo tai kotien lämmitys. Ruoan hiilijalanjälki riippuu sen koko elinkaaren aikana syntyvistä päästöistä. Aina ei kuitenkaan ole helppo tietää kunkin ruoan ympäristövaikutusta.
Millaista on ympäristö- tai ilmastovastuullinen ruoka ja mitä asioita tulisi huomioida? Miten syntyvät helpot kasvisruoat arkeen? Miten käyttää papuja, linssejä tai kaurakermaa? Mitä uutta kotimaisista juureksista voisi keksiä? Huomaako jauhelihan ja soijarouheen välillä eron?
Katsotaan ensiviikolla mitä olen oppinut :)

Mutta nytten tämän kertaiseen asiaan.Tein taas välistä kasviskeittoa se kun on meidän aikuisten suuri suosikki.Tämä on kyllä niin hyvää , voisin syödä vaikka kuinka paljon . Mulla ei ollut paljon tuota sulatejuustoa niinpä laitoin puolet vuohen juustoa.


1 iso sipuli
2 pientä kesäkurpitsa (keltainen ja vihreä) 
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk kermaa
suolaa, valkopippuria, mustapippuria
100 g Koskenlaskija-juustoa josta puolet vuohenjuustoa


Hienonna sipuli ja raasta kesäkurpitsa (kuorineen) suikaleiksi.
Kuullota sipulit ja kesäkurpitsat voissa, älä ruskista. Anna kasvisten pehmentyä hetki, sekoittele.
Lisää vesi ja liemikuutio ja hauduta hetki.
Lisää kerma ja mausteet ja anna vielä kiehua, kunnes kasvikset ovat aivan pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella ja laita takaisin liedelle. Suurustusmielessä lisäsin Koskenlaskijan annoin kiehua vielä sen aikaa, että juustokokkareet sulivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)