sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Juustoinen makaronilaatikko


Koitan näin viikonloppuisin tehdä jotain sellaistakin ruokaa että koko perhe tykkäisi ja nämä jauheliha ruoat ovat siinä yksi hyvä esimerkki. Näitä on kuitenkin niin helppo tuunata niin että tässäkin on jos minkämoisia aineita jota ei kaupaksi menisi jos äiti kertoisi mitä on ruokaan laittanut. Mutta pakko se on varsinkin tuo murkun kanssa tehdä salapoliisi hommaa muuten ei menisi tällähetkellä oikein hedelmät eikä vihannekset kaupaksi lainkaan.


5 dl makaronia
2 l vettä
suolaa

Keitä makaroni runsaassa vedessä ja suolaa rippusellinen.

400 g naudanjauhelihaa
3 sipulia
2 porkkanaa raastettuna
75 g sulatejuustoa
50 g fetajuustoa
2 rkl ketsuppia
paprikajauhetta
 1/2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
1 rkl balsamicoa
3 munaa
7 dl maitoa

PINNALLE:

2 tomaattia viipaleina
2 dl juustoraastetta
1 rkl basiligaa

Keitä makaroni pussin ohjeen mukaan ja paista jauheliha ja lisää sinne sipulin silppu ja juustot sekä mausteet. Sekoita makaroni ja jauheliha seos yhteen. Vakaa munat ja maito sekaisin ja kaada se makaroniseoksen päälle. Viipaloi tomaatit ja lado makaronilaatikon pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste ja päällimmäiseksi basiliga. Laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi koita kypsyyttä pistämällä kauhan laatikon sisään jos on vielä nestemäistä munamaito niin laita vielä hetkeksi uuniin kypsymään. Tarjoile vihannesten tai salaatin kera.


7 kommenttia:

  1. Vai teillä nirsoilee vielä murkkuikäinenkin. Meidän 7-v on kans niin nirso, ja tätä samaa on sitten mahdollisesti odotettavissa vielä 7-8 vuoden päästäkin...

    VastaaPoista
  2. Eipä olekaan aikoihin tehty makaronilaatikkoa. Porkkanaraaste passaa oikein hyvin laatikkoon....tykkään. Onneksi mies ei nirsoile kovin monen ruoan suhteen, joten saa laittaa melekin mitä vaan ruokiin. Tälle päivälle ei ollakaan vielä syöty kunnon ruokaa,...pitsavärkkejä laittelin valmiiksi äsken ja tekasen sen ennen tanssiohjelman alkua....

    VastaaPoista
  3. Huh, superhyvän näköinen! Meillä lootaa varten makaronit keitetää aina liemikuutiolla maustetussa vedessä :>

    VastaaPoista
  4. Hieman ohjetta mukaillen tätä tein, ja olipa herkkua!! Kiitos hyvästä reseptistä, taas jälleen kerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, mukavaa välillä katsella näitä vanhina kin reseptejä ja muistella.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)