kotiliesi

perjantai 17. syyskuuta 2010

Jauhelihamureke



Tänään perjantain ranskalaisten kera söimme kuorrutettua jauhelihamureketta tein nyt hieman eri ohjeella kuin ennen laitoin joukkoon perunamuusin jämän kun en sitä halunnut bioroskikseenkaan työntää ja maku oli todella hyvä eli taas löytyi oiva piilotus paikka jämä ruoalle.


400 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 1/2 dl maustamatonta jugurttia
1 dl maitoa
3/4 dl korppujauhoja
1 muna
1 1/2  dl perunamuusia
2 tl basiligaa
1 1/2 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
Pinnalle tomaattia ja sipulia sekä juustoraastetta

Sekoita jugurtti, maito ja muusi sekä korppujauhot sekaisin anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää loput ainekset sekaan ja laita puoleksi tunniksi lepäämään jääkaappiin jos kerkeät tänää minä en kerennyt ja hyväähän se oli ilman lepuutteluakin. Muotoile jauheliha massa märin käsin uunivuokaan jossa on leivinpaperi. Leikkaa päälle tomaatti viipaleita ja sipuli renkaita vuoronperään ja pinnalle juustoa. Laita uuniin 150 asteeseen  30 minuutiksi tai niin kauaksi että murekkeesta tulevan neste on kirkasta. Anna levähtää uunista oton jälkeen tovi ja leikkaa palasiksi. Tarjoile muusin tai perunan ja kastikken kera sopii myös ranskalaisten kera niinkuin me nyt söimme ja salaattina oli porkkanaraastetta tälläkertaa.

4 kommenttia:

  1. Jaahas, meillä on taas ollut samansuuntaiset ajatukset ruokarintamalla.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs hyvältä! :)
    Ja täytyypäs laittaa uusi blogisi kirjanmerkkeihin, että muistaa käydä täällä jatkossakin! (:

    VastaaPoista
  3. Mureke on hyvää ja helppoa. Meillä oli myös tällä viikolla, piilotin sekaan rouskuja ja ihan täydestä meni tenavillekkin ;)

    VastaaPoista
  4. Lihamureke maistuu meillä ainakin aina, ei tule tehtyä liian usein kuulemma. Toiveena tulee mieheltä aika usein että tee mureketta. perunasose passaa oikein hyvin tällaiseenkin, samalla se myös sitoo aineksia yhteen.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)