maanantai 20. syyskuuta 2010

Amerikkalainen kanakeitto

 


Kokeilin tänään taas yhtä versiota kanakeitosta ja tuli kyllä todella hyvää. ( vaikka en tiedä saako näistä kanakeitosta koskaan pahaa.)  Suluissa on minun versioni niiltä osin mistä en "totellut reseptiä". Tämä resepti tupsahti netistä Savonsanomista ja pakkohan se oli saada tuunata oman laiseksi.


1,5 dl pitkäjyväistä riisiä (valmiiksi keitettyä riisiä n. 2 dl)
5 dl vettä + 0,5 tl suolaa
1 rkl voita tai margariinia
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
3 (300 g) broilerin rintafileetä (400 g broiler suikaletta marinoitua)
1,5 l vettä (1 l vettä)
3 kanaliemikuutiota
4 (300 g) perunaa( keitettyjä perunoita)
1 tl timjamia
0,5 tl sitruunapippuria
2 rkl vehnäjauhoja + 1 dl kylmää vettä ( en laittanut ollenkaan, vaan kaadoin 2 dl soijamaitoa)
2 pussia (a' 200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta
(2 dl kesäkurpitsa raastetta)
2 dl ruokakermaa ( 80 g viherpippuri sulatejuustoa)
Pinnalle: persiljaa

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Anna niiden hetki hautua rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää broileri  sekä kattilaan. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Kuutioi perunat (1 x 1 cm) ja lisää kattilaan samoin riisi.  Lisää timjami, pippuri.
Keitä välillä sekoittaen 3-5 minuuttia. Lisää herne-maissi-paprika sekä sulatejuusto sekä kesäkurpitsa raaste. Hauduta viisi minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa vaalean leivän tai toastien kanssa.
Vinkki: Keitto on hyvää myös lämmitettynä, joten voit valmistaa sitä reilun annoksen.

2 kommenttia:

  1. Kovinpas yksiin meni... tein lauantaina ison kattilallisen riisistä broilerikeittoa ja just äsken söin itse sitä lämmitettynä ( vapaapäivä töistä ja ruoanlaitostakin).... hyvää oli vieläkin. Pitääpä joku kerta kokeilla tämä sinunkin ohjeesi.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)