kotiliesi

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa



Pääsiäinen on nyt ohi ja työt alkoivat täydellä tohinalla.
Tämä viikko onkin hieman erilainen kuin yleensä viikkomme.
Tänään meille tulee heti hoidokeiden lähdettyä tutustumaan kesäksi hoitoon tuleva perhe.
Samoin loppuviikko täällä taapertaa perheensä kanssa tutustamassa pieni tyttöntyllerö.




Nämä ihanaakin ihanimmat jauhelihapihvit saivat alkunsa 
Minulla on ollut jo jonkin aikaa mielessä tehdä jauhelihapihvejä tomaattikastikkeessa ja slurps, spagetin kera.


Täytyy kyllä sanoa teille, että oli kyllä täyden kympin ruoka.



Ruokaa nopeuttaakseni tein jo edellis-iltana mureketaikinan jääkaappiin makustumaan.

400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna
n.2 dl korianteri silppua
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
vajaa 1 tl korianterijauhetta
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria


Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja laita jääkaappiin makustumaan.




Pyöräytä kostutetuin käsin jauhelihamassasta kuusi pihviä.
Laita ne uunivuokaan.

TOMAATTIKASTIKE:

1 tlk 500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl ruususolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl savupaprikaa
1 dl juustoraastetta




Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset ja kaada jauhelihapihvien päälle.
Ripottele pintaan vielä hieman juustoraastetta.
Laita ruoka uuniin 175 asteeseen noin 35 minuuttia.








6 kommenttia:

  1. Oi ihanaa, että tykkäsitte! ♥
    Ja kiitos vinkistä, minäkin kokeilen näitä seuraavan kerran pastan ja tomaattikastikkeen kera! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä oli parahaita jauheliha-ohjeita joita olen maistanut.
      Kaikki söi mukisematta.

      Poista
  2. Nam nam..täällä sitä syödään taas silmin:)) Että voikin näyttää herkulliselta! Ihanaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
  3. Nam! Näyttää ja kuullostaa herkulta!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)