kotiliesi

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Bataattiranskalaiset hernetahnalla ja tomaattisalsalla



Pirtsakkaa pääsiäsitä teille kaikille.
Täällä pääsiäinen on mennyt ihastellessa kevättä ja aurinkoa.
Näin kevään tullen alkaa tehdä mieli myös hieman erilaisia ruokia.
Niinpä valmistin bataattiranskalaisia kalapuikkoja ja erilaisia kastikkeita.
Näytti uppoavan hyvin meidän nuorisoon.




TOMAATTISALSA

3 tomaattia
2 kevätsipulia
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunanmehua
ruususuolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna makustua jääkaapissa parituntia.




HERNETAHNA

1 pss (200 g) pakasteherneitä
1 rkl öljyä
1 rkl minttua
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl ruususuolaa

Sulata herneet. Sekoita kaikki ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla survoen. 
Anna makustua jääkaapissa pari tuntia.




BATAATTIRANSKALAISET

1 bataatti
2 rkl öljyä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sormisuolaa

Lohko pesty bataatti ja leikkaa noin 1 cm.n paksuisiksi tikuiksi.
Liota bataattitikkuja kylmässä vedessä pari minuuttia ja valuta ne hyvin.
Siirrä ne kulhoon ja käänetele öljyssä ja mausta.
Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

(Lisäsin joukkoon puolet tavallisia pakaste ranskalaisia.)




6 kommenttia:

  1. Nuo varmasti uppoaisi täälläkin jälkikasvuun, täytyy kokeilla:) Kiitos ohjeista, Hyvää pääsiäisen jatkoa ja ihanaa alkanutta huhtikuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Päde. Nyt on aurinko alkanut paistelemaan ja päästään kevään puolelle onhan jo huhtikuu.

      Poista
  2. Hernetahna on mullakin ollut jo jonkinaikaa "to-do"listalla. Haluaisin kokeilla sitä Fish and Chipsin parina. Eli suomalaisittain varmaankin just kalapuikkojen ja ranskisten kanssa. Todella herkullisen näköistä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin tuota hernetahnaa ajatellut tehdä monena viikkona, mutta nyt oli sen vuoro ja hyvää oli.

      Poista
  3. Hernetahna on kiva idea, ja noita bataattiranskalaisia täytyy tehdä itsekin. :) Mukavaa viikkoa teidän porukalle :) <3

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)