kotiliesi

lauantai 17. maaliskuuta 2018

Shakshuka eli munapannu



Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä.
Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta. 
Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään...
Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana.
Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.

Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa. 
Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä.
Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.




Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.

Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että jokainen ruokapöydässä oleva oli tyytyväinen. 
Tämä on meidän perheessä historiallista eli nyt löytyi meidän uusi lempiruoka.
Kummatkin tytöt kehuivat kilvan ruokaa ja vanhempi tytöistä otti vielä santsi kierroksen.

Tämän ruoan voi tehdä aivan kasvisversiona tai oikeastaan tämä kuuluisi olla kasvisversio, mutta minä tuuppasin mukaan eilisen jauhelihakastikkeen lopun.
Ja täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa osui variaatiot aivan nappiin.




1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
4 tomaattia
2 rkl öljyä
1/2 punaista chiliä
2 tl paprikajauhetta
1 tl kanelia
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
 (minulla n. 3 dl jauhelihakastiketta ja 1 dl vettä)
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

PINNALLE: 

kevätsipulin varsia tai persiljaa, korianteria tai muuta yrttiä





Hienonna kuoritut sipulit ja pilko tomaatiti ja paprikat isoiksi lohkoiksi.
Kuullota sipulit padassa ja laita joukkoon cili silppu.
Lisää paprikalohkot ja mausta paprikajauheella ja kanelilla.
Kuullottele hetki.
Lisää joukkoon tomaatinpalat ja tomaattimurska sekä vesi.
(Tässä kohtaa lisäsin myös jauhelihakastikeen.)
Mausta suolalla ja sekoittele kastiketta hyvin.
Hauduta n. 15-20 minuuttia, aina välillä sekoitellen.

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
Murra puolet fetasta isoksi paloiksi ja painele kastikkeeseen.
Riko munat ja lauta kastikkeen pinnalle tai voit tehdä niille pienet kolot kastikkeeseen.
Lisää loppu feta pinnalle.
Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet.
Koristele pinta tarjolle laittaessasi.

Keitin tämän herkun kaveriksi riisiä, mutta voit syödä ruoan pelkän patonginkin kanssa.





12 kommenttia:

  1. Voi harmi että tuli väärä sänky:( vaan kylläpä kuulosti hyvältä ja näyttää myös tuo Shaksuka! Se että kaikki ruokailijat on tyytyväisiä on kyllä kokille mieleen:)♥ Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
  2. Herkullisen kuuloinen resepti. Täällä Lähi-Idässä tuttu ruoka, jonka voi tehdä myös helpommin ihan vain kuullottamalla kasviksia ilman kastiketta. Joskus olen heittänyt kasvispadan jämät joukkoon aivan kuten teit jauhelihakastikkeelle.
    Blogisi on niin mukava; tuo lämmin tunne, kun koko perhe nauttii onnistuneesta ateriasta. ��
    T. Elisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Elisa sinulle.
      Tuli niin hyvä mieli viestistäsi.

      Poista
  3. On mahtava fiilis kun keksii kaikille maistuvan ruuan!
    Harmi kun sänky olikin väärän värinen! Toivottavasti korjaavat asian liikkeessä.

    VastaaPoista
  4. Ihana idea, nam! Tätä on näkynytkin paljon eri blogeissa. Voisin kokeilla tuota kasvisversiona. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisversio on aivan yhtä hyvä jos ei parempi kuin tämä meidän perheen ruoka.

      Poista
  5. Löysinpäs kivan blogin!Liityin lukijaksi.Mukavaa pääsiäistä Tupun tupaan☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina. Tuli oikein hyvämieli itsellekin viestistäsi.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)