kotiliesi

torstai 11. tammikuuta 2018

Savulohilaatikko


Kirjoitin tämän tekstin teille eilen aamulla ja ajattelin lähettää tämän teille, kun ruoka on valmista.
Mutta toisin kävi.
Juuri kun ruoka oli valmista syötäväksi lähdin viemään meidän vanhempaa tyttöä lääkäriin.
Sieltä viestiteltiin Ukkoseni kanssa, että mitäs lapset oikein syö.
Ja kotiin tullessani oli lohilaatikko tehnyt hyvin kauppansa 😋 ja hyvä niin.
Mutta teille on tarjolla nyt vain tälläinen kuva valmiista ruoasta.


Eilis ilta meni Ukkosen kanssa teatterissa, kävimme katsomassa musikaali Tytöt 1918.
Voi jee, kuinka olikin hyvät harjoitukset.
Mieleen jäi niin upeita kohtauksia ja musiikkia, että mielessä kaihertaa oikeaan esitykeenkin pääsy.
Musiikit tähän esitykseen oli tehnyt Miljoonasateen keulakuva Heikki Salo.
Näissä harjoituksissa on ihana käydä jo senkin takia, kun näissä puhuu ja esittää kommenttejaan esityksestä kaikki esitykseen osallistujat niin näyttelijät kuin ohjaajatkin ja kaikki siltä väliltä.

Eilen teatterista kotiuduttuani olin niin puhki naatti, että pienen lukemisen jälkeen simahdin täysin.
Siispä tänään heräsin virkeänä uuteen aamun.
Tänään onkin luvassa hoidokeille kirjaston satutunti.
Näitä tapahtumia hoidokit odottavat meillä aina innolla.



Kirjastosta puheen ollen, olen itsekin lukenut tuttuun tapaani joka ilta ja joskus päivisinkin kirjoja.
Nyt on kirjojen parissa vietetty hieman enemmänkin aikaa.
Jotenkin olen nyt löytänyt juuri itselleni sopivia kirjoja kirjastosta ja lukeminen on kulunut joutuisasti.
Eilen pääsin aloittamaan uuden kirjan ja heti tuntui juuri oikealta kirjalta minulle.
Siis, Ikuisen onnen salaisuus Lucy Dillon.




Heräilin tänään hyvissäajoin ja aamuteeni juotuani aloin valmistamaan päivän ruokaa.
Tänään oli vuorossa kalaruokapäivä ja ruokana oli savulohilaatikko.
Aamulla vielä arvoin teenkö ruoan pakasteesta valmiista perunasipulisekoituksesta vai pesenkö vain potut ja suikaloin kalan joukkoon.
No, lopulta pakaste perunasipuliseos vei voiton, (siis laiskotti sen verran, etten alkanut perunoita pesemään ja viipaloimaan).
Pottuseoksen joukkoon laitoin uudeltavuodelta jääneitä juustoja raastettuna.
Raastetta oli noin kahden desin verran.

Tänän uutenavuotena tulikin ostettua hieman erilaisia juutoja kuin mitä yleensä on tullut osteltua.
Emmekä joutuneet pettymään, perinteisen sini- ja valkohomejuustonkin ostin eri merkkiä kuin aijemmin. Mikähän siinä on kun meinaa aina vanhoihin tuttuihin kaavoihin kangistua ja uudet tuttavuudet jäävät odottamaan kaupanhyllylle ostajaansa.
Tänä vuonna teinkin itselleni uudenvuoden lupauksen, että koitan saada ruokapöytäämme myös uusia tuttavuuksia kokeiltavaksi.

Maustoin ruoan 1 tl sitruunapippuria, 1 rkl tillillä ja 1 tl ruususuolaa.
Kalaksi laitoin suikaloitua lohta 200 g ja savustetua lohta saman verran.
Joukkoon enään pari desiä kermaa ja vuoka on valmis uuniin laitettavaksi.
Tälläisella kokoonpanolla en olekaan kalalaatikkoa ennen tehnyt eli katsotaan mitä uunista oikein tulee.

4 kommenttia:

  1. Voi kun kuulosti mukavalta tuo teatterissa käynti ja siinä pääseekin kivasti mukaan teatterimaailman tunnelmaan kun pääsee näkemään tuollaisia harjoituksia. Herkkulaatikot uppoaa aina:) Mukavia lukuhetkiä ja leppoisaa viikonjatkoa❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, teatteriharjoitukset on aivan huippu juttuja.

      Poista
  2. Kiitos muistutuksesta!
    Lohilaatikko noin ylipäätänsäkin on mun lemppareita, joten ensi viikolla sitä :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)