kotiliesi

tiistai 30. tammikuuta 2018

Merimiespihvi jauhelihasta


Tässä taasen yksi arjen herkkuruoka, joka uppoaa meidän perheessä kaikille.
Tässä ruoassa on sekin hyvä puoli, että maku senkun paranee vanhetessaan ja ruoan voi jättää uuniin muhiskelemaan ilman lämpöä ja koko perhe voi syödä sieltä aina kun harrastuksiltaan ja töiltään kerkiävät.



Tein alkuvalmistelut jo edellis iltana, että saan padan sutjakasti uuniin.
Eli suikaloin 2 sipulia renkaiksi ja paistoin valmiiksi kaullankeltaiseksi ja karamellimäiseksi.
Ripottelin siis sipulin joukkoon hyppysellisen sokeria ja hieman myös ruususuolaa sekä 1/2 tl mustapippuria.

JAUHELIHAPIHVIT

400 g sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita ainekset ja paista taikinasta kymmenen ohutta pihviä pannulla.
Siis nämäkin tein jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan aamua ja padan valmistamista uunikuntoon.



10 perunaa
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1-1 1/2 tl ruususuolaa
2 laakerinlehteä

Kuori perunat ja viipaloi ne.
Lado vuorotellen perunaviipaleet, paistetut sipulirenkaat ja jauhelihapihvit vuokaan. Ensin peruna kerros. Kerrosten väliin aina kevyt ripaus suolaa.
Kiehauta vesi ja laita joukkoon lihaliemikuutio.
Kun kuutio on sulanut veteen kaada liemi uunivuokaan. Laita viel'ä kaksi laakerinlehteä uunivuoan pinnalle.

Paista 200 asteessa noin tunti.
Mutta jos ei ole kiirettä syödä voit antaa padan muhia uunissa vielä otettuasi lämmön pois.
Muista ottaa laakerinlehdet pois padan päältä ennen syöntiä.



2 kommenttia:

  1. Taas tuli listaan "pakko kokeilla" yksi lisää:) Kuulosti ja näytti siltä että tämä ruoka uppoaa meidänkin poppooseen:) Kiitos vinkistä❤️ Mukavaa talvipäivää❤️

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)