kotiliesi

torstai 18. tammikuuta 2018

Marinoitua fetaa




Meillä on tytöt lähtemässä huomenna, heti koulun jälkeen siskolleen Turkuun kyläilemään.
Mitähän sitä keksisi itse tehdä näin vapaana viikonloppuna?

No, taidan lähteä lankakaupoille, kun nyt ensiksi katselen mitä kivaa sitä keksisi alkaa tekemään.
Siis huominen etsitään ohjetta ja sitten paanalle.




Tämän marinoitujen fetapalojen ohjeen otin suoraan tyrniä ja tyrskyjä blogi-sivuilta.

Meillä menee fetajuustoa todella paljon, salaatit ja ruoat saavat ihanasti makua fetasta.
Nämä marinaadit ovat siitä ihania, että mausteiksi voi laittaa mitä vain mieleen juolahtaa.
Ensimmäinen marinoitu feta-satsi meni samantien, kun tytöt tulivat kouluistaan kotiin.
Seuraava fetasatsi on jo odottamassa valmistumistaan.
Tuon madinadin öljynkin voi käyttää salaatinkastikkeena tai siinä voi paistaa vaikka mitä ihanuuksia, leikkeitä ym.




300 g fetajuustoa
1-2 dl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl rosepippuria
1/2 tl chilirouhetta
ripaus sokeria


Leikkaa fetapalat ja laita tiiviiseen kannelliseen kulhoon.
Kaada öljyn joukkoon mausteet ja sekoittele hyvin.
Kaada öljyseos fetapalojen päälle.
Laita kansi kiinni ja anna marinoitua ainakin 12 tuntia jääkaapissa, ennen nauttimista.



2 kommenttia:

  1. Fetajuusto on niin hyvää:) Kiitos ohjeesta ja mukavaa vapaata viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsette nauttimaan monista ihanista salaateista ja muitsa herkuista tämän ohjeen saattelemana.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)