kotiliesi

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kaalisoppa


Meillä alkaa pikkuhiljaa jääkaappi ammottaa tyhjyyttään.
Kaapin avatessa, ei olekun valo, joka loistaa jääkaapin katosta.
Kuinka tässä nyt näin pääsi käymään.
Vielä lauantai -iltana tein innolla viikonruokalistaa.
Sunnuntaiaamuna herätessäni oli sitten sellinen kuumeilu päällä, ettei lopusta ruokalistan viilauksesta enään tullut yhtikäs mitään.

Tässä on nyt maattu sohvalla ja sängyssä vuoronperään ja lopulta tuntuu, että elämä taasen voittaa.
Minä en ole ainut, joka meillä on tässä sairastellut.
Meidän kumpainenkin tyttö on saman kuumetaudin käynyt lävitse samoin pari hoidokkia.




Eilen illalla oli tosiaan ensimmäinen kerta, kun pikkuisen jaksoi olla jalkeilla.
Aloin siinä katselemaan jääkaapin sisältöä ja totesin sen olevan melkoisen heikkoa laatua.
Onneksi pidän pakasteessa hätävaraa ja sain nämä neljä päivää meillä ruoat riittämään, vaikka tammikuu onkin minulla perinteinen pakastimen tyhjennys kuukausi.
Siispä pakasteessa ei ollut nyt yhtään aivan täysin valmista ruokaa tehtynä.

Näitä asioita ääneen tuumaillessani nuorimmainen tytöistä totesi minulle, "Äiti teepäs kaalikeittoa ruoaksi".
Olin aivan ällikällä lyöty, siis minä rakastan kaalikeittoa, mutta siis tykkääkö siitä myös nuorimmaiseni?
Kyselyn jälkeen sain myöntävän vastauksen.
Ihanaa, nyt on ruokahuolet pois pyyhkäisty.
Löysin näet pakasteesta juuri sopivan kokoisen jauhelihanyytin kaalisoppaa varten ja kaalia minulla on aina jääkaapissa. Muita aineitahan tähän herkkuun ei edes paljoa tarvita.




5 perunaa
1 sipuli
300 g naudanjauhelihaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl ruususuolaa
1/2 kg kaalia suikaleina

Kuori perunat ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
Laita ne veteen kiehumaan.
Paista jauheliha ja sipulinsilppu kypsäksi pannulla.
Kaada sitten jauheliha/sipuliseos perunoiden sekaan.
Leikkaa kaali suikaleiksi esim. juustohöylää apuna käyttäen.
Laita soppaan kaalisuikaleet kahdessa erässä.
Lisää kasvisliemikuutiot joukkoon ja mausta mieleiseksesi.
Anna kiehua niin, että perunat ja kaali ovat kypsiä.


Tässä ruoassa on maku tärkeintä ja kaalisoppa on parhaimmillaan vasta parin päivän keittelyn jälkeen.
Siispä keitän sopan aina aikaisin aamulla ja annan jäädä liedelle vielä maustumaan lähtiessämme hoidokeiden kanssa pihalle leikkimään.
Ulkoa tullessa kiehautan keiton vielä pikaisesti.
Avot on meinaan herkullista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)