kotiliesi

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Perunapaistos ja leivitetyt possunleikkeet



Mä olen niin tyytyväinen tähään päivään.

Meillä kävi mukavasti, keskelle viikkoa osui vapaapäivä. 
Kaikki hoidokit on poissa, kuka minkäkin syyn takia.

Tänään ollaan sitten saatu aikaiseksi vaikka sun mitä.
Astianpesukoneen Ukkoseni vaaitti uudelleen ja piha sai ensimmäiset jouluvalonsa.
Pyykkikonekin jauhaa jo toista koneellista, ruoka on mukavasti mallillaan perunapaistos on menossa uuniin ja leikkeet on leivitetty.
Tytöt kun pääsee kouluistaan niin, ruoka on valmiina odottamassa pöydässä.

Käytiin Ukkoseni kanssa aamulla kaupoilla.
Nyt olikin sellainen piiiitkä ostoslista mukana. Jotenkin tuntui, että kaikki ainekset oli loppumassa samaan syssyyn.
Mutta nyt on sekin asia hanskassa ja kaapit on pullollaan ruokaa sun muuta tarpeellista.




Tänään meillä on ruokana perunapaistosta, jonka ohjeen muuntelin yhdestä toisesta perunapiirakan ohjeesta meille enemmän sopivaksi.
Tämä ruoka vei sydämmeni oitis reseptiä silmäillessäni ja ideoita pulpahti päähän vaikka kuinka monen laisia.
Mikä parasta tähteeksi jäänyt perunamuusi saa tässä uuden ja maukkaan elämän.


PERUNAMUUSISEOS

n. 4 dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia
1 dl täysmaitoa
ripaus rouhittua mustapippuria,
oreganoa ja basilikaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 dl juustoraastetta

PINNALLE

1 mozzarella pallo
n 1 dl juustoraastetta ja parmesaania
7 pisara tomaattia
rouhittua mustapippuria, oreganoa ja basilikaa






OHJE:

Sekoita tähteeksi jääneen perunamuusin joukkoon maito, mausteet sekä juustoraaste.
Maustaa ei kannata paljoa, koska perunamuusihan on jo kertaalleen maustettu.
Laita perunamuusi piirakkavuokaan ja painele haarukalla tasaiseksi.
Leikkaa mozzarella pallo ja tomaatit siivuiksi ja asettele perunamuusin päälle.
Ripottele parmesaani ja juustoraastetta vielä pinnalle sekä mausta pinta basilikalla, oreganolla ja mustallapippurilla.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullankeltaisen värinen.

Tämä ruoka sopii hyvin niin jauhelihapullien ja kastikkeen kanssa syötäväksi tai leivitä leikkeet niin kuin minä tein tällä kertaa.




Olen tykästynyt näihin uusiin Snellmanin ohuen ohut possunpaisti siivuihin.
Näille ei tarvitse tehdä mitään nuijimisia tai muita vaan saa joko paistaa ne pannulla suoraan ja maustaa tahi leivittää ja pastella.
Rasioita on eri painoisia ja meidänkin perheelle tehtäessä jopa neljän euron paketista sai jokainen vatsansa kylläiseksi ja leikkeitä jäi vielä kolme ylimääräistäkin.
Siis todella huokea ja hyvä ostos 😋.





Leivittämiseen käytin tuttuun tapani voileipäkeksejä, jotka murskasin pussissa kaulinta apuna käyttäen.
Maustoin voileipämurskan suolalla, mustapippurilla, chilijauheella ja savustetulla paprikalla.

Haarukkaa apuna käyttäen kastoin leikkeet ensin kananmunaan ja sitten korppujauhoseokseeni.
Paistaminenkin on nopeaa, kun leikkeet ovat mukavan ohuita.
Noin pari minuuttia per puoli ja leikkeet on valmiita syötäviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)