lauantai 2. syyskuuta 2017

Parmesaanitomaatit


Tänään näin poikaa ja hänen tyttöystäväänsä sekä Mumskua kaupungilla.
Kävimme syömässä lounassalaatit Sokoksen Herkussa.
Mukavaa kuulumisten vaihtoa ja rentoa herkuttelua ihanien ihmisten seurassa.

Vietän täällä kotosalla yksin lauantai-iltaa ja valmistin äsken pizzapohjan valmiiksi jääkaappiin odottamaan huomista päivää ja kotiväen palaamista.



Herkku se on pienikin herkku.
Olen nyt tykästynyt tälläisiin parmesaanitomaatteihin.

Kuvat on taasen mitä on, mutta kokeilkaa ja nauttikaa.
Näiden valmistuksessa ei tosiaankaan saa aikaa kulumaan ja sopivat lisukkeeksi melkein mille tahansa ruoalle.

Minulla oli tässä satsissa yksi tomaatti, jonka leikkasin siivuiksi.
Ripottelin päälle rippusen sormisuolaa, basilikaa sekä mustapippuria.
Ja tietysti rutkasti parmesaania ja halutessaani vielä tavallista juustoraastettakin.

Tässä voi varioida aivan vapaasti, mozzarellakin olisi kova sana.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, että juustot sulaa hyvin tomaatin pinnalle.

Pieni varoituksen sana.
Tomaatit todella kuumia uunista tultaessa, vaikka kuinka haluaisit nauttia heti tätä herkkua kannattaa hetki antaa näiden jäähtyä ja nauttia vasta sitten.
Ettei tarvitse loppu päivää taistella palaneen kitalaen kanssa.

Nyt allekirjoittanut lähtee lukemaan ja kellistää sitten päänsä tyynyyn.


2 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää nuo tomaatit!! Pitääkin joskus noita kokeilla:) Ihanaa sunnuntai päivää sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hyviä ovat. Toivottavasti teilläkin tykätään.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)