keskiviikko 30. elokuuta 2017

Lihapulla-ratatouille



Tänään tuli käveltyä katselemaan traktoreita ja kaivinkoneita hoitolasten kanssa.
Tässä aivan meidän lähellä tehdään tuota Tampereen ratikka työmaata ja tänään tosiaan vein lapset katsomaan työmiesten lähdettyä koneita.
Voi juku kuinka olikin pojilla katseltavaa ja ihmettelemistä, niin oli hassunnäköinen traktorikin tienposkessa.
Tästä taitaa tullakin meille oikein joka viikkoinen ihmettelyn kohde tästä työmaasta.




Täällä on taasen herkkua luvassa, nimittäin maukkaan raikas uunissa valmistettu ratatouille ja lihapullat kaveriksi.
Jos haluat tehdä ruoasta pelkän kasvisversion voi lihapullien tilalle laittaa vaikka kasvispyöryköitä tai jättää ne kokonaan pois ja nauttia tuo kasvisherkku aivan tuollaisenaan.
Mutta nuo lihapullat kasvisten päällä teke mausta vielä hieman herkullisemman.
Tuota mausteiden määrää ei kannata säikähtää, herkkua tästä tulee, sen voin teille luvata.

Niin, tosiaan meinasi unohtua vallan mainita tämä reseptin alkuperä on Kodinkuvalehti numero 16 /17.8 2017.
Pienensin vain hieman ohjetta ja siltikin meillä syötiin tätä kahtena päivänä. Seuraavana päivänä tein spagettia ja lisäsin lihapullat ja ratatouille spagetin sekaan.


150 g kesäkurpitsa
150g  munakoiso
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
1 iso sipuli 
2 valkosipulinkynttä 
2 rkl öljyä
1 tl ruususuolaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa 
1 tl rosmariinia
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 tlk (500g) tomaattimurskaa

Pilko kasvikset reiluiksi paloiksi sekä lohko sipuli.
Leikkaa valkosipulin kynnet siivuiksi.
Valuta tilkka öljyä uunivuoan pohjalle ja kumoa kasvikset vuokaan. Mausta  ja valuta hunaja joukkoon sekä kaada loppu öljy vielä pinnalle.
Kaada lopuksi päälle vielä tomaattimurska.
Kypsennä kasviksia uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.




Valmsita sillävälin lihapullataikina.
Nämä lihapullat saava tulla ihanan napakoiksi eli jatkeaineita ei tälläkertaa tarvita.

400 g naudan jauhelihaa
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuri rouhetta




Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja pyörittele kostein käsin pieniä lihapullia.

Ota kasvikset uunista ja kääntele niitä hieman.
Lisää pintaan lihapullat ja laita takaisin uuniin vielä noin 20 minuutiksi.

Kuten varmaan huomaattekin minulla tuo kasvisten kääntely jäi tekemättä, mutta voin taata teet sitten kummalla ohjeella hyvänsä lopputulos on muikea.



2 kommenttia:

  1. Kyllä noilla työmailla riittää pienillä ihmisillä ihmeteltävää😍 Että tuo ruoka näyttää hyvältä..näitä kuvia joutuu katsomaan sellainen kiva kosteus kielen päällä:)) Ihanaa alkanutta syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Päde.
    Mukavaa syyskuuta myös sinne.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)