torstai 24. elokuuta 2017

Kesäkurpitsa tomaattivuoka


Meillä on ollut todella miellyttävä laskeutuminen kesälomalta töihin. 
Vielä ei täyttä määrää lapsia ole ollut minään päivänä.
Tänään jopa saamme keskellä päivää parin tunnin "loman".
Meillä on tosiaan tänään vain isommat tytöt hoidossa ja hekin lähtevät puolen päivän jälkeen kerhoon.
Ajattelin käyttää väli-ajan hyödyksija käydä kauppareissulle, eipäs tarvitse työpäivän päätyttyä enään kurvata kauppaan ostoksille.
Ukkoseni lähti aamupäiväksi tyttöjen kanssa hieman kauemmaksi puistoon ja minä täällä kotosalla laitan heille ruoat valmiiksi.




Tämän ohjeen nappasin Maku-lehden sivuilta.
Kuva ei tuo oikeuksiin tätä herkullista ruokaa.
Jos vain pestosta tykkäätte, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan paistosta.

Itse pidän kesäkurpitsasta ja sitä hieman harmittelen, kun en enään niitä pääse kasvattamaan.
No, onneksi kaupat myyvät kyseistä herkkua ja aikas huokeaankin hintaan.





2 kesäkurpitsaa
4 valkoksipulinkynttä
1 dl pestoa
6 tomaattia
1 1/2 dl tuoretta basilikaa
150 g fetajuustoa
1 tl mustapippuri rouhetta
1 dl juustoraastetta


Leikkaa tomaatti ja kesäkurpitsa viipaleiksi ja murskaa valkosipulin kynnet.
Lado uunivuoan pohjalle puolet viipaloiduista kesäkurpitsoista.
Levitä päälle puolet valkosipuli murskasta ja pestosta.
Seuraava kerros onkin tomaateista ja basilikan lehdistä ja murennetusta fetasta.
Mausta lopuksi mustapippurilla.
Toista uudelleen kesäkurpitsa ja tomaatti kerrokset.
Ripottele tämän kaiken päälle vielä juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tämän ruoan voi tarjota leivän kanssa pelkästään tai lisukkeena liharuoille.

8 kommenttia:

  1. Mukava että on ollut tuollainen pehmeä lasku arkeen! Vuoka näyttää herkulliselta😍Mukavaa viikon jatkoa sinne🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä tosiaan tuntuu vielä melkein lomalta.
      Ja nyt ollaankin reissailtu hoidokkien kanssa kirjastossa ja leikkipuistoissa.

      Poista
  2. Menee kokeiluun, kun yritän vähän lisätä kasvisruuan syöntiä. Onko väliä käyttääkö punaista tai vihreää pestoa? t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, itse ajattelin juuri samaa... ostinkin jo sitruunapestopurkin, mutta ajattelin ensin kokeilla tuolla vihreällä pestolla. Sillä kun oikeakin ohje oli tehty.
      Ajattelin nyt seuraavaksi koittaa myös punaisen- ja sitruunapeston sopivuutta ruokaan.
      Jos teet muulla pestolla, kun vihreällä kerro ihmeessä kuinka sopi ruokaan.

      Poista
  3. Taas kiva ohje, kiitos! 😊
    Mukavaa että teillä on ollut rento lasku arkeen. Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät viikoloput myös sinne.
      Onhan se kivaa kun välillä on hieman hiljaisempaa.
      Sitä kerkiää taas talven mittaan touhuta ja tohista.

      Poista
    2. Testasin tätä, vain vähän pienemmällä annoksella. Oli niin hyvää!

      Poista
    3. Eikös vain ollutkin. Ihan tulee vieläkin vesikielelle.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)