kotiliesi

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Moskovan pata


Tänään on ollut niin mukava päivä.
Kaikki asiat näyttää loksahtelevan paikoilleen, siispä mieli on aivan huikea.

Kävin töiden jälkeen kaupungilla ja näin ihania ihmisiä.
Juuri palailin kotiin ja Ukkoseni oli lähtenyt kalastamaan kaverinsa kanssa.
Ennen meidän yhdessä oloa Ukkoseni oli kova kalamies ja nyt näyttää vanha harrastus taas vetävän puoleensa.

Eilen otin sulamaan tuota jonkin aikaa sitten tekemääni palapaistia ja tein siitä moskovanpataa.
Ohje tuli tallenteista silmiini ruokalistaa miettiessäni viime viikonloppuna ja ajattelin, että nyt kokeilen tuosta pakasteen palapaistista ruokaa tehdä. 
Kaiken huipuksi Ekun keittiö-blogiin katsoessani, sieltäkin tämä ohjen tupsahahti silmiini.

Onneksi tein tuli niin mureaa ja herkullista pataa, ettei meillä ole naudasta tälläistä ennen ollutkaan.

Laitan tähän nyt kuitenkin tuon Mysi Lahtisen oikean ohjeen raaasta naudan lihasta, koska omani tein pirkulleen tällä ohjeella, vaikka paistini oli jo kertaalleen paistettua.
Jätin näet paahtopaistini aikas raaaksi.


voita
3 sipulia
2 suolakurkkua kuutioina
3 rkl hunajaa
2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
3 rkl kurkkujen lientä
1 kg naudanpaistia
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 kasvisliemikuutiota
5 dl vettä
150 g aurajuustoa
240 g smetanaa
1 suolakurkku kuutioina


Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen ruuanvalmistusta. Pilko liha pieniksi kuutioiksi. Kuullota pilkotut sipulit voissa padan pohjalla, noin viisi minuuttia. Lisää hunaja ja kurkkukuutiot ja jatka paistamista. Rouhi sekaan pippurit. Lisää vielä maustekurkkuliemi ja jätä pata kansi päällä lieden sivuun odottamaan.

Ruskista paistikuutiot voissa pienissä erissä melko kuumalla pannulla. Kaada lihat pataan sipulin ja suolakurkun seuraksi. Huuhdo pannu vedellä ja kaada huuhdinliemi pataan. Ripottele vehnäjauhot myös pataan ja lisää lihaliemi, aurajuusto ja smetana. Sekoita hyvin.

Kypsennä pata 200 asteessa tunnin verran, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä vielä puolesta tunnista tuntiin kunnes liha on mureaa.

Ripottele valmiin ruuan päälle suolakurkkukuutioita. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden sekä raikkaan salaatin kera.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)