kotiliesi

tiistai 2. toukokuuta 2017

Ruokalistaa ja possua kasvispedillä


Täälllä on Ukkosella ja lapsilla ollut sellainen flunssa kuumeen kanssa, että huh huh.
Itse luulin säilyneeni taudilta, kun alkoi vihdoin näyttää silt, että perhe tervehtyy.
Mutta eikä mitä, kaksi päivää meni vuoteessa potiessa kuumetta Vappu-lomalla. 
Nyt on ensimmäinen päivä, kun olen jalkeilla.

Viimme yön meni sitten kieriskellen sängyssä ja miettien kuinka jaksaa kahden uuden hoidokin kanssa.
Mutta turhaan taasen huolehdin, päivä meni todella mukavasti.



Atrialta tuli ihania kesän uutuuksia, joita olisin halunnut vapun tienoilla hieman grillailla.
Mutta toisin nyt kävi, kun muukin perhe oli vielä toipilaana ja minä tosiaan petipotilaana.

Mukavaa näistä viljapossun pihveistä oli kuitenkin ruokaa tehdä kipeänäkin.
Nopeaa ja vaivatonta.
Paistoin osan pannulla ja osan laitoin kasvispaistoksen päälle, niin liemeen sai siitä mukavasti makua.

Kasvispaistokseen laitoin 10 cm kesäkurpitsaa, luumutomaatteja n. 7 kpl, puolikkaat vihreää- keltaista- ja punaista paprikaa sekä sipulia ja sieniä,
1 dl kermaa ja juustoraastetta.
Maustoin mustapippuri rouheella ja ruususuolalla.
Päälle sitten ne viljaporsaan fileepihvit ja uuniin koko komeus 200 asteeseen noin 35-40 minuutiksi.



Samaan uuni kertaan laitoin Espanjalaisen perunamunakkaan sekin Atrian kesän uutuustuotteita.
Tämä herkku veikin kielen mennessään, 
mukana mukavia sattumia chorizo-makkaran paloja.
Maku ei kuitenkaan ollut tulinen, vaan mukavan maukas ja meidän nuorisokin innostui tästä herkusta.


RUOKALISTAA...


MAANANTAI

VAPPU


TIISTAI

Makaronilaatikko
Vihersalaatti
Jogurtti


KESKIVIIKKO

Curryinen broilerikastike riisillä
Porkkanasalaatti
Pannari


TORSTAI

Prasorisoa
Kaalisalaatti
Pizzaleipiä


PERJANTAI

Talontapaan



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)