sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Prasorizo


Viime viikolla tuli tehtyä tälläistä kasvisruokaa nimeltään prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi.
Tämän ruoan saa mukavasti tehtyä edellisen päivän riisin jämistä.
Herkullista tähderuokaa.
Olin aivan positiivisesti yllättynyt, että näillä aineksilla saa aivan mielettömän ruoan aikaiseksi.
Ja tosiaan tuon fetan voi vielä vaihtaa tofuun, jos haluaa oikein hifistellä.


5 dl keitettyä riisiä
3 rkl pinajnsiemeniä (minulla auringonkukan siemeniä)
10 cm purjoa
ruohosipulia tai 2 kevätsipulin vartta
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 dl hienonnettuja yrttejä
Esim. tilliä tai persiljaa (minulla oli tilliä)
75 g fetajuustoa


Paahda ensin simeniä kevyesti pannulla.Pilko purjo renkaiksi ja sipulit silpuksi.
Kuumenna hetki sipuleita pannulla, että hieman pehmiävät.
Lisää joukkoon riisi ja siyruunan raastettu kuori sekä mehu.
Mausta ja lisää joukkoon siemenet ja paloiteltu feta.
Tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Onpas jännä uusi ohje! Pidän mielessä. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli minullekin aivan uusi tuttavuus.
      Herkullinen ja kevyt ruoka.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)