kotiliesi

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Lihamureke, lohkopotuilla ja kasvislisäkkeellä


Nyt on monta päivää ollut räntäistä ja kosteaa keliä.
Saisi jo alkaa kevät tulemaan, niin pääsisi nauttimaan ulkoiluistakin ihan erilailla.


Viikonloppuna tuli tehtyä täytettyä jauhelihamureketta.
Nyt täytteenä oli raejuustoa timjamilla maustettuna.
Oikeastaan tämä oli oikein timjamin ilotulitus koko ruoka.
Sitä oli uuni kasviksissa ja lohkoperunoissakin.
Ei voi muuta sanoa, kun hyvää oli.



Uunikasviksiin laitoin kirsikkatomaatteja, kolmea väriä paprikaa, puolikkaan kesäkurpitsan ja päälle hieman sinihomejuustoa sekä kerma.
Mausteiksi laitoin puoli teelusikallista ruususuolaa, mustapippuri rouhetta ja 1 tl timjamia.
Sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.
Ai ai, kun tuli hyvää.

Lohkopotut tavallisesta raaasta perunasta saivat samat mausteet pintaansa, kuin uunikasviksetkin. pesun ja lohkomisen jälkeen.
Vain tilkaa öljyä vielä kaveriksi ja sitten uuniin 45 minuutiksi ja asteita oli ensin viisitoista minuuttia 250 astetta ja loput puolituntia kasvislisukkeen kanssa sama 200 astetta.



400 g sika-nautajauhelihaa
1 dl korppujauhoja (minulla murskattuja voileipäkeksejä)
2 dl vettä, maitoa tai kermaa
1 sipuli
1 1/2 tl timjamia
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Täyte:

200 g raejuustoa
2 tl hienonnettua timjamia
1/2 tl rouhittua mustapipuria

Sekoita kaikki mureke ainekset sekaisin ja anna hetki maustua jääkapissa.
Muotoile sitten murekemassasta kostein käsin mureke jonka keski osa on auki.
Sinne kipataan maustettu raejuustotäyte ja suljetaan tiiviisti kostutetuin käsin mureke muotoonsa.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Eli nämä kaikki ruoat tulivat samalla uunin käyttö kerralla. 
Perunat olivat vain vartin ensin yksi uunissa ja sitten laitoin kaikki samalle lämmölle uuniin muhimaan.
Kätevää, eikä tarvinnut muutakuin odotella ruoan valmistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)