torstai 27. huhtikuuta 2017

Kukkakaalipihvit kukkakaalimuusista



Tänään oli taas sellainen aamupäivä, ettei ihan heti haluaisi samanlaista kokea.
Aamulla piti Ukkosen lähteä hakemaan yhtä hoidokkia meille, kun hoidokki perheen auto oli huollossa ja matka on sen verran pitkä ja mutkien takan.

No, meidän auto oli yön aikana myös sanonut sopimuksensa irti, eikä inahtanutkaan.
Oli siinä aamulla miettimistä soittelua ympäriinsä ja tuntui ettei oikein mikään tuntunut luistavan.
Aamupuurollekin pääsimme vasta lähempänä puolta yhdeksää, kun tavallista kahdeksaa.
Onneksi Ukkoseni kaveri kävi antamassa lisä virtaa ja saivat auton käymään.
Mutta hoidokin haku tosiaan jäi tältä päivältä meiltä tekemättä.

Ukkoseni onkin menossa tänään toisen kaverinsa tykö ja koittavat saada vian kohdennettua ja jos oikein hyvin käy niin korjattuakin vielä tänään.
Mutta nämä tekniset menopelit eivät ole yhtään minun heiniäni, joten jätän koko asian suosilla noille miehille hoidettavaksi eli parempi kaikille, että minä pysyn täällä köökissä ja vahdin näitä patoja ja kattiloita, ettei keitokset kiehu yli :)




Alku viikosta tuli tehtyä kukkakaalimuusia hieman isompi satsi ja ajattelin sen käyttää herkullisiin kukkakaalipihveihin.
Tätä helpommaksi ei voi ruoanlaitto enään tulla.

KUKKAKAALIMUUSI

1  kukkakaali
2-3 dl vettä

n.1 dl kermaa tai maitoa
2 rkl voita
n.1/2 tl ruususolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Laita kukkakaalin nuput kiehuvaan veteen.
Ei mitään hätää vaikkei kukkakaalin palat peitykään veteen. 
Keitä kaaleja noin 7-10 minuuttia tai kunnes kukkakaali tuntuu hieman pehmeältä haarukalla kokeillessasi.
Valuta vesi pois ja muusaa kukkakaali lisää voi nokareet ja mausteest sekä kerma ja muusi on valmista syötäväksi.


KUKKAKAALIPIHVIT

Lisää noin viiteen desiin kukkakaalimuusia yksi kananmuna ja puolitoista desiä juustoraastetta.
Mustapippuri rouhetta sekä rippusellinen ruususuolaa.
Murskaa seitsemän voileipäkeksiä pieniksi tai käytä korppujauhoja.
Kaada "korppujauhota" lautaselle ja kauhaise kukkakaali massaa käsin kulhosta.
Taputtele käsissä pihvin muotoon ja kääntele korppujauhoissa niin, että koko pihvi saa kuorrutetta pintaansa.
Paista pannulla voin ja öljyn seoksessa noin pari kolme  minuuttia per puoli.
Nämä sopivat ihanasti vaikka salaatin kanssa syötäväksi tai jos tekee herkullisen kastikkeen ja nauttii aivan sinänsä.

2 kommenttia:

  1. Hei, noikin vois olla hyviä! Isäntä puhui, että vois tehä joskus pinaattilettuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii kokeilla, jos vain kukkakaalista tykkää, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)