perjantai 14. huhtikuuta 2017

Herkku sämpylät


LEPPOISAA PITKÄPERJANTAITA TEILLE KAIKILLE.

Ukkoseni on juuri hakemassa Mumskua meille syömään.
Eli tiedossa on herkuttelua ja shoppailua.
Tosin nämä meidän kauppareissut liittyy lankoihin ja ruokaan, ei mitään hillitöntä vaatekauppa kierrosta.
Vaikka meinaan kyllä ehdottaa Mumskulle Tokmannilla käyntiä, sieltä kun löysin aivan ihanan paidan itselleni viikolla, jos löytyisi vielä niitä kahta muuta väriä, niin voisin törsätä kesäksi itselleni pari paitaa lisää.
Samoin harmaat lenkkarit on hakusessa, mutta niillä ei ole mitään kiirettä.
Sitten onkin kesän vaatekerta ostetttu, muuten menen vanhoilla tutilla vaatteilla.


Näitä sämpylöitä ei hyvällä tahdollaankaan voi sanoa kauniiksi,
mutta maku ja helppous saavat täydet pisteet.

Itse laitoin hiutaleita sämpylätaikinaan, mutta tämä on siitä ihana ohje, että jauhoja sekä hiutaleita pystyy vaihetelmaan aivan oman mieltymyksen mukaan.
Ehkä sen takia jäi tällä kertaa taikina hieman liian löysäksi, mutta taas oppi jotakin eli seuraavalla kertaa pikkuisen jämäkämpi taikian.

 Silti Sikke Sumarin rapeakuoriset aamupalasämpylät
ovat mukavia tehdä ja taikina säilyy jääkaapissa parikin päivää.
Sitten kun siltä tuntuu voi lusikoida taikinaa pellille ja paistaa herkku sämpylät perheen syötäviksi.



7 1/2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl ruususuolaa
2 dl spelttihiutaleita
1 1/2 dl ruisjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja


Sekoita hieman kättä lämpöisemmän veden joukkoon ensin suola.
Lisää pikkuhiljaa jauho/hiutaleseosta, johon olet sekoittanut kuivahiivan joukkoon.
Taikina tulee jäädä puuromaisen löysäksi.

Älä sekoittele taikinaa liikaa, vain sen verran, että tunnet syntyneen pienen sitkon taikinaan.

Tämä taikina on siitäkin niin mukava tuttavuus, kun sen voi laittaa liinalla peitettynä jääkaappiin ja antaa se kohoilla siellä pikkuhiljaa parikin päivää.
Sitten kun  tekee mieli tuoreita sämpylöitä ottaa taikinan jääkaapista ja lusikoi taikinaa uunipellille ja paistaa 220 asteessa noin 35 minuuttia.


Näihin sämpylöihin saa mukavasti eri makuja jauhoja sekä hiutaleita vaihtamalla.

Ei muutakun taikinat kohoamaan ja nauttimaan sämpylöistä silloinkun siltä tuntuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)