perjantai 24. maaliskuuta 2017

Tulistunut tomaattikeitto


Jospa tässä taas koittaisin jotain väsätä tänne blogiinkin pitkästä aikaa.
(Kun pystyy pitemmän ajan istumaan.)

Tässä on tämä viikko kärvistelty selkä kipujen kanssa. Liukastuin pihalla tai oikeastaan tähän tarvittiin vain pieni nytkäys joka teki selästä niin kipeän ettei paljoa olla ylimääräisiä liikuskeltu tällä viikolla.
Onneksi selkä alkaa pikkuhiljaa antaa periksi ja pystyn jo seisoskelemaan ulkona ilman tukea.
On tää nyt ihmeellistä, kun koko ajan on jotain pientä kremppaa menossa.
En kait mä vaan ole tulossa vanhaksi ;)


Viime viikolla tuli kamala ahku tehdä tomaattikeittoa.
Siinä kolusin kaapit ja sain kuin kun sainkin ainekset kasaan ilman ylimääräistä kauppareissua.
No, tomaattimurskana oli chilinen murska, mutta ajattelin ettei se menoa haittaa.
Mutta kieltämättä aika tuju pläjäys tästä syntyi.
(Olisi vaan pitänyt pitää omat maustamiset todella aisoissa, mutta minkästeet, kun on nuo mausteet ulottuvilla niin tulihan niitä vielä laitettua. Ei muka ensin tuntunut niin tujulta :)
Siis suosittelen, jos ja kun tätä keittoa teette kannattaa se ehdottomasti tehdä tavalliseen tomaattimurskaan.
No, onhan meitä todella tulisen ruoan ystäviäkin olemassa, mutta vaikka mekin tykkäämme tulisesta ruoasta tässä meni kyllä jo hieman yli meidän tulisuus asteen.



1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
75 g vuohenjuustoa
tilkka oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa (chili)
2 tomaattia
n. 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
(1/2 tl chilimurskaa)
1 rkl basilikaa
1 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria




Pilko kuoritut vihannekset, pienennä valkosipuli. 
Laita ne pataan ja lisää loraus öljyä joukkoon.
Kypsennä kannen alla välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja sipulit saaneet hieman väriä pintaansa.
Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, vuohenjuusto sekä kasvisliemikuutio.
Anna kiehahtaa ja anna keiton hautua sen jälkeen kannen alla noin kymmenisen minuuttia.
Ota keitto liedeltä ja mausta.
Soseuta sauvasekoittimella.
Tarkista maku ja nauti patongin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)