maanantai 27. maaliskuuta 2017

Pizzapiirakkaa


Täällä on taas uuni päällä ja tyttöjen kotiin tulon kunniaksi pizzapiirakkaa tulossa.
Täytyi oikein lähteä lähi kauppaan hakemaan kaurahiutaleita saunan jälkeen, että pääsimme leipomaan tämän piirakan.
Ja onhan se kiva muutenkin aloittaa hoitoviikko kunnon kaurapuurolla.

Kaupassa olikin äitinsä kanssa entinen hoidokkimme. Pari kertaa täytyi katsoa, että onhan tämä poika nyt todellakin meidän entinen hoidokkimme.
Viisi vuotta oli mennyt etten kyseistä poikaa ollut nähnyt ja olihan poika päässyt muuttumaan. Jos olisi yksin kaupassa ollut en olisi kyllä tunnistanut.
Ukkoseni oli aivan ihmeissään kenelle sitä alan juttelemaan, mutta kyllä sieltä muistot palasivat kaikille jutellessa mieleen.
Ihanaa nähdä kuinka lapset kasvaa (ja me vanhennutaan ;)).


Sitten taasen tämän piirakan tekoon...
Minä sitten pidän näistä pikaisista ohejeista ja niinpä taasen käytin pohjana tätä huippu hyvää ja nopeaa kaurapohjaa.

3 dl kaurahiutaleita 
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruususuolaa
2 tl leivinajuhetta
2 kananmunaa
2/3 dl öljyä
 3 dl vettä

Sekoita ensin kuivat aineet sekaisin ja lisää sitten joukkoon kananmunat, öljy sekä vesi.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
Levitä löysähkö taikina taikina lastalla leivinpaperin päälle uunipellille.


Sitten vain haluamiasi täytteitä päälle.
Meillä tällä kertaa kinkku suikaleita, metwurstia, tomaattia, puna- ja keltasipulia renkaina, juustoraastetta. Mausteiksi kelpuutin basilikan, valkosipulin ja mustapippurin.
Sitten on enään uunin laiton vuoro 225 asteeseen 30 minuutiksi ja piirakka on valmis nautittavaksi.
Ehkä kannattaa hieman odotella tuon uunista tulon jälkeen, ettei polta suutansa luuman tomaatin kanssa.


Ukkoseni on nykyään jo aika haka näissä auttamis puuhissa.
Nytkin viipaloi tomaatit, sipulit sekä metwurstin ja raastoi juuston sillä välin kun minä laittelin pohjan valmiiksi.
Taas päästiin ripeästi keittiö puuhista ja piirakka oli tuotapikaa valimsi syötäväksi.





4 kommenttia:

  1. Tuo pohja onkin mielenkiintoinen, pitää ottaa ohje talteen. Vehnähauhot voi varmaan vaihtaa gluteenittomiinkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä vain olen jopa joskus tehnyt gluteenittomiillajauhoilla ja tulee yhtä hyvää jos ei parempaakin.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)