perjantai 20. tammikuuta 2017

Suppilovahveropiirakka


Ihana kälyni (veljeni vaimo) keräsi minulle roppakaupalla suppilovahveroita.
Olen kyllä hänelle ikuisessa kiitollisuuden velassa tästä.
Nyt tuli pakkasesta otettua sieniä sulamaan ja valmistin niistä mitä herkullisemman suppilovahveropiirakan.

Teenköhän nykyään aivan liian harvoin leipomuksia, kun tämäkin (kaksi päivää sitten leipomani piirakka on jo paremmissa suissa).
No, ehkä minun täytyy parantaa tapani ja hemmotella perhettä hieman useammin leipomiksilla.


Kävin tuossa taas kerran lanka kaupoilla.
Näin uudesta lankamallistoista Novitan Aurora langasta aivan mielettämän ihanan sukka mallin ja pakkohan minun oli saada lankaa.
Aloin valmistamaan itselleni kevääksi uutta villatakkia, mutta hetken matkaa kudottuani totesin langan olevan minulle hieman liian "tipumaista".
Siispä purku ja uutta ohjetta kehiin. 
Nyt on langasta tulossa tulevan ystäväni vauvalle ihana torkkupeitto.


SUPPILOVAHVEROPIIRAKKA

POHJA:

100 g voita
1 dl parmesaanraastetta
2 1/2 dl täysjyvä vehnäjauhoja
1/2 dl vettä

TÄYTE:

n. 1 l suppilovahveroita
1 sipuli
1/2 dl ruususuolaa
1 tl mustapipuri ruohetta
1 tl timjamia
2 dl kaurakerma
3 kananmunaa

KORISTEEKSI: 

kevärsipulin varsia 


Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Anna pohjan tekeytyä sen ainaa, kun valmistat täytteen.

Pilko sienet sekä sipulit pieniksi ja paista pienessä voi määrässä niinkauan , että neste haihtuu pannulta.
Kaada sieni/sipuliseos piirakka taikinan päälle.
Sekoita kaurakerman joukkoon kananmunat sekä mausteet.
Jos kermaseos ei asetu tasaisesti piiraan päälle auta hieman lastalla tai lusikalla.
Paista 200 asteessa noin 30-40 minnuuttia taikunnes piiras on hyytynyt pinnasta ja reunat saaneet kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)