torstai 5. tammikuuta 2017

Pinaatiletut (vegaani)


Hei täältä paukkupakkasten keskeltä. Nyt ollaankin visusti sisällä ja keksitään kivoja sisäleikkejä.

Uusivuosi toi tullessaan minulle vegaanihaasteen sekä tipattoman tammikuun.

Tuo vegaanihaaste on vienyt minut aivan mukanaan.
Eilenkin meinasi unohtua laittaa nukkumaan, kun selailin erilaisia reseptejä ja vegesivustoja.
Minun vegeilyni ei ole aivan tiukka, koska teen hoidokeille ja perheelle liha-ja maitoperäisiä ruokia.
Pakkohan minun on niitä maistaa, ettei tule aivan sutta tarjottua.
Mutta kyllä hoidokit sekä perhekin pääsevät herkuttelemaan vegaaniruoalla.
Eilenkin tuli tehtyä aivan mielettömän herkullisia pinaattilättyjä.
Kumma juttu, että pieniä aine-osia vaihtamalla saa aivan erilaista ruokaa.

Tänään eräs pikku hoidokeistamme sanoikin aamupuurolla,
 haluavansa taas niitä eilisiä kalapihvejä :).
Meidän tytötkin pyysivät jo eilen lisää pinaattilettuja, 
niinpä olen nyt lupautunut tekemään näitä pian uudelleen.

Tästä ohjeesta tulee noin 40 kpl lettuja. Minä tein lettutaikinan kaksinkertaisena, että sai kaikki nälkäisemmätkin vatsansa pullolleen.


150 g pakastepinaattia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruususuolaa
5 dl  kaura-tai soijamaitoa
1/2 rkl öljyä 
(+öljyä paistamiseen)

Tarjoile 
puolukkahillon kanssa




Minä tein taikinan jo aamupäivästä ja valmistin sitten lettusia iltapäivän välipalle.
 Siispä laitoin pakastepinaatit jäisenä maitojuoman joukkoon ja annoin niiden sulaa pikkuhiljaa seokseen silloin tällöin muistaessa sekoitin taikinaa. 
Näin taikina kerkiää hyvin makustua ja jauhotkin turvota seoksessa.
Mutta toki pinaatin voi sulattaa mikrossakin, niin pääsee nopeammin maistelemaan näitä pletuskoja.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. 
Lisää maitojuoma joukkoon sekä  öljy ja pinaatti. 
Sekoita ainekset hyvin keskenään.
Lämmitä lettupannu kuumaksi ja kaada lettupannun koloihin öljyä ja päälle lettutaikinaa. 
Paista kunnes pinta alkaa hyytyä.
Käännä letut ja paista vielä hetki toiseltakin puolelta.

Tarjoile puolukkahillon kanssa. 
(Meillä tytöt kyllä syö nämäkin nykyään mansikkahillolla.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)