kotiliesi

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Leivitetyt tofufileet (vegaani)


Alku viikosta tuli iltapalaksi tehtyä kuorrutettua tofua.
Ohje on niin simppeli, että näiden valmistuksesta selviää aivan kivuttomasti.
Tofuja on nykyään niin moneen lähtöön, että makuelämyksistäkin saa monenlaisia.
Tällä kertaa tofuni oli tomaatti-basilika marinoitua.

Tänään on touhua ja tohinaa aivan omastatakaa.
Meillä alkoi tänään uusi hoitolapsi hoidon. Pieni poika pääsi iso-siskon mukaan touhuilemaan.
Tänään on nyös meidän kummatkin tytöt kotosalla toisella kuumetta ja flunssaa ja toisella korvatulehdus.
Kävimme kuitenkin vanhemman tytön kanssa koululla vanhempain vartissa keskustelemassa ja toisen kanssa olisi lääkärin aika.
Nyt koitan saada nämä hoidokit nukkumaan, niin saa itsekin levätä hetken aikaa.



Näitä tofu fieleitä voi syödä niin muusin kuin salaatinkin kanssa. 
Meillä nämä oli iltapalana salaatin kaverina.
Mutta varoituksen sana hyvät kokkaajat, meilläkin nämä herkut meinasi loppua kesken.
Tuli näet hieman maisteltua valmiita tuotoksia ja hetkenpäästä huomasimme, että lautaselta alkoi huveta fileitä siihen malliin, että salaatin kanssa syötäväksi ei pian jää mitään.
Niinpä piilotin loput fileet iltaa varten parempaan paikkaan.

Minä en käytä korppujauhoja meillä ollenkaan, mutta te muut voitte huoletta kuorruttaa nämä korppujauheessa.
Minun kesto suosikkini korppujauheen tilalle on murskatut voileipäkeksit.
Niitä nytkin siis käytin tässä ruoassa.



TOFU FILEET

1 pkt tofua (minulla tomaatti-basilika)
n. 2 dl korppujauhoja
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua tilliä
1/2 tl chiliä

öljyä paistamiseen.


Paloittele tofu ja kierittele palat maustetussa korppujauheessa.
Kuumenna öljy ja paista fileet molemmin puolin pannulla kauniin värisisksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)