perjantai 27. tammikuuta 2017

Kanasalaatti marinoidulla pastalla


Tänään meillä syödään iltapalaksi kanasalaattia.
Atrian kevät uutuutena kaupoissa vuolu kanafilettä sekä possunfilettä.
 Nuo possun fileet menivät parempiin suihin ihan sellaisenaan leivän päällä. 
Kanafileet taas jemmasin jääkaapiin niin, että saan niistä tänään (perjantaina) tehdä meidän perheelle iltapala salaatin.

Oikein odotan näitä fileitä kauppoihin, monta herkullista ruokaa muhii mielessä, mitä näistä voisi valmistaa.


Heti hoidokeiden lähdettyä keittelin pastan ja marinoin sen.

MARINADI KEITETYLLE PASTALLE:

n. 3 dl pastaa

3 rkl öljyä
3 rkl balsamicoetikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl rouhittua mustapipuria
2 valkosipunkynttä
1/2 tl rouhittua chiliä
1/2 tl ruususuolaa

Anna makustua jääkaapissa ainakin pari tuntia. 
Usein teen jo tämän aamulla ja sitten kaadan valmiin salaatin sekaan illalla.
Muista hölskytellä pastaa marinaadissa pari kolme kertaa päivän aikana.
Näin maut tasaantuvat hyvin pastan joukkoon.


Valmistin myös salaatti-pohjan valmiiksi, niin on kiva ylläri odottamassa jääkaapissa illalla.

SALAATTI:

frisee salaattia
2 kevätsipulin vartta
1/2 punaista paprikaa
1/2 keltaista paprikaa
1/2 vihreää paprikaa
2 tomaattia
1/2 kurkkua

Paloittele kaikki ainekset halaumasi kokoisiksi. 
Mielellään suuhun sopiviksi paloiksi.
Sekoita salaatti aineet keskenään ja laita jääkaappiin odottelemaan pastan marinoitumista.

Sitten vain marinoitu pasta salaatin sekaan hyvin sekoittaen ja kanan filepalat päälle.
Laitoni vielä hieman chili- ja mustapippurirouhetta päälle.
Sitten onkin herkullinen salaatti valmis syötäväksi.


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! En olekaan törmännyt tuollaisiin Vuolu-tuotteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toutteet tulevat kauppoihin nyt kevään aikana. Suosittelen, niin lihaisaa ja hyvää lihaa.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)