kotiliesi

torstai 26. tammikuuta 2017

Bataatti-jauhelihavuoka (gluteeniton)


Aloin jo eilen illalla tekemään täksi päiväksi ruokaa, kun sain Atrialta mukavan paketin kevään uutuus tuotteita.
Siellä oli mukana jauhelihaa uuden uutukaisessa paketissa.
Tykästyin paketti malliin heti ensi silmäyksellä.
Nyt on kova muovi jäänyt pois paketeista ja pakkausjätettäkin tulee paljon vähemmän.
Meillä kun tuota muovi jätettä tulee paljon ja sitä sitten tuo Ukkoseni kiikuttelee muovin kierrätyspisteelle ainakin kerran tai pari viikossa.
Samoin paketti on nyt niin littana, että sitä on hyvä pakastaa aivan sellaisenaan.
Minulla on pakastimessa aina jauhelihaa ainakin kaksi pakettia odottamassa, vähän niinkuin pahan päivän varalle :).
Silloin kun ei millään keksi mitään syötävää saa jauhelihasta aina herkullista ja nopeaa purtavaa koko meidän konkkaronkalle.


No, sitten tähän bataatti jauhelihavuokaan, jonka ohjeen löysin mistäs muusta, kun täältä netin syövereistä.
Nykyään ei tarvitse kun kirjoittaa jauheliharuoat ja edessä on mitä herkullisempien ruokien viidakko.
Niin kävi nytkin, aloin selailemaan kuvia ruoista ja siltä se pomsasi silmiin tämä herkullisen näköinen ja tuntuinen ohje.
Ohjeen on valmistanut Ruokapankki-niminen blogi.
Kiitos ja kumarrus sinne.
Kaikki aineksetkin löytyivät heti kaapin kätköistä, niin miksikäs en olisi alkanut valmistaa ruokaa heti.

Jos et tykkää kookosmaidon mausta, se pystyy tosiaan vaihtamaan tavalliseen kermaan tai kaura. ym. kasvis pitoisiin tuotteisiin.
Minusta kookosmaito on niin ihana tuote ja voi mitkä tuoksut uunista tulikaan tätä ruokaa valmistaessa.
Jos haluatte tehdä oikein lihaisan version ruoasta katsokaa ohje tuolata Ruokapankin sivuilta, minulla ruoka on hieman eri ohjeella tehtynä.



BATAATTI-JAUHELIHAVUOKA

400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
1/2 isoa bataattia
1 pkt (500 g ) tomaattimurskaa
1 prk (400 g ) kookosmaitoa
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl savustettua paprikajauhetta

Pinnalle:

Halutessa voi lisätä vielä pinnalle hieman juustoraastetta




Ruskista pilkotut sipulit ja jauheliha pannulla. Lisää kypsän jauhelihaseoksen joukkoon mausteet sekä tomaattimurska, kookosmaito ja tomaattipyre.
Anna keittyä kastikkeen hieman kasaan sillä välin, kun kuorit ja pilkot bataattia viipaleiksi uunivuoalle.
Tähän käy vuoaksi hyvin lasagne vuoka tai muu reunallinen uunivuoka.
Kun bataatin lohkot peittävät uunivuoan pohjan kaada jauhelihakastike niiden päälle.
Sekoittele hieman lusikalla bataatteja vuoan pohjalta ja minä ripottelin vielä hieman juustoraastetta vuoan pinnalle ennen uuniin laittoa.
Sitten vain uuni 225 asteeseen noin 30-40 minuutiksi ja alkaa teidänkin keittiössä tuoksua herkullinen ruoantuoksu.


4 kommenttia:

  1. Mä en ole ihan vielä päässyt sinuiksi tuon bataatin kanssa...ei pahaa, mutta sellasta makeeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, meillä tämä on oikea kesto suosikki koko bataatti.
      Toivottavasti makunystyrät tottuu.

      Poista
  2. Vaikuttaa hyvältä, pitää kokeilla! Kiitos ohjeesta! :)
    Tuo jauhelihapakettikin on paljon järkevämpi versio kuin se vanha. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ensi viikolla uusi satsi ruokaa tulemaan, niin on meidän perheen herkku ruoka.
      Minä olen myös niin innoissani tuosta uudesta jauhelihapaketista.
      Vähemmän jätettä, jee!

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)