kotiliesi

perjantai 30. joulukuuta 2016

Valkoviinikaali ja savulohipihvit


Nyt on lomaviikko meneillään ja ruoka on sen mukaista.
On tullut tehtyä kaikkenlaisia herkkuja meidän ruokapöytään. 
Tänään oli valkoviinikaalia ja savulohipihvejä tacosalaatin kanssa lautasella.
Mikä makujen sinfonia suussa.

Heräilin tässä alku viikosta muita aikaisemmin ja aloin katselemaan nauhoittamiani ruoka-ohjelmia. Sieltä löytyi Soppa 365 ohjelmista tälläiset reseptit. Pakkohan se oli päästä kokeilemaan. Kaaliakin oli valmiiksi jääkaapissa odottamassa.
Tänään kävin vielä Soppa 365 sivuilla katsomassa resepti uudelleen, että pysyi ainekset edes jotenkin samoina.

Eilen silittelin keittiöön jouluverhojen tilalle toiset verhot ja otettiin myös Ukkoseni kanssa kaikki joulu tilpetääri pois kuleksimasta. Ajateltiin, että päästään aloittamaan uusivuosi ilman joulu hössäkkää.
Meillä joulu alkaa aina vain aikaisemmin noiden koristeiden osalta ja sitten joulun jälkeen kaikki lähtee yhtä nopeasti kuin on tullutkin takaisin kaappien perukoille.



SAVULOHIPIHVIT

I pieni sipuli 
(käytin tavallista keltasipulia, kun halusin pihveihin enemmän luonnetta)
3 rkl kapriksia
n. 500 g savulohta
3 kananmunaa
(1/2 dl persiljaa)
1 rkl soijakastiketta

Leikkaa sipuli pieniksi ja murenna savulohi kulhoon sipulin joukkoon.
Leikkaa kapriksia pienemmiksi ja lisää munat sekä soijakastike.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja laita kulho jääkaappiin makustumaan vartiksi.
Paista öljy/voi seoksessa lusikalla nostamasi pihvit kypsiksi tai tuotteethan ovat jo muuten kypsiä paitsi kananmunat, jotka auttavat pihvejä pysymään kasassa. .


VALKOVIINIKAALI 

1/2 kaalia
1 rkl öljyä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl créme fraichea
1/2 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa kaali suikaleiksi ja laita se paistumaan pannulle pieneen öljy tilkkaan.
Kun pannulta alkaa kuulua ritinää kaada sekaan viini. Anna kaalin kiehahtaa ja lisää joukkoon créme fraiche. 
Anna kaalin kypsyä ja mausta ronskilla kädellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)