tiistai 13. joulukuuta 2016

Sitruunainen broileripata


Tämä on taas näitä aamuja, kun uni ei ota silmään enään millään ja herätään jo neljän aikaan aamuyöstä.
Se hyvä puoli näissä aamuissa on, että saa rauhassa toimia aamutoimet ja muut vielä nukkuvat.
Broileripata oli siis jo valmista ennen hoidokeiden tuloa.
Riisin keiton jätin kyllä suosilla päivemmälle.

Tänään olisi pakollinen kauppareissu tiedossa. Kaapit huutavat tyhjyyttään. Minä kun en sunnuntaina saanut aikaiseksi lähteä listani kanssa kauppaan, vaikka niin olin suunnitellut.
Eilinen taas oli niin kiireinen, etten edes yrittänyt kauppareissua siksi päiväksi sovittaa mihinkään rakoseen.
Postiin pitäisi myös päästä ja kirjastoonkin sais jo viedä lauantaina lainaamani uuden Laila Hirvisaaren Hiljaisuus-kirjan.
Oli kyllä huippu hyvä kirja ja sainkin sen parissa päivässä luettua. onneksi ei tässä kirjastoon mikään tulenpalava kiire ole.
Onneksi noita kirjoja on vielä yöpöydällä lukemattomia neljä kappaletta, ettei tuonne kirjastoon mikään tulenpalava kiire ole.



Tämä ohje on peräisin Valion kodin ruokavuosi-lehtisestä vuosimallia 2000.
Nämä helpot ja yksinkertaiset ohjeet ovat usein niitä parhaita herkkuja ruokapöydässä.
Niin kävi nytkin, makua löytyi ja lapsetkin tykkäsivät.

400 g hunajamarinoitja broilerisuikaleita
1 pieni sipuli
1 rkl voita
n. 2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1/2 dl sitruunanmehua
2 rkl sokeria
1 tl valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl kermaa

Paista sipulisilppu sekä broilersuikaleet padassa.
Broilerin ollessa kypsää lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna niiden hetki muhia koko ajan sekoittaen, etteivät ne pääs ruskistumaan.
Lisää sitten joukkoon vesi, kanaliemikuutio, sitruunamehu, sokeri ja valkopippuri sekä pikkuriikkisen suolaa.
Anna kypsyä hetki.
Kaada joukkoon lopuksi kerma ja anna kastin kiehahtaa.
Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)